Sfat: sa renunt la Clicknet pt Cablelink?

Newcomer akcentstyle este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0

Sfat: sa renunt la Clicknet pt Cablelink?

Situatia se prezinta in felul urmator:
    - stau la casa pe strada Henri Coanda (fosta Humulesti) la 100 m de blocuri - cu toate astea am inteles ca trebuie sa-mi iau gandul de la fibra...
    - dupa ultima cerere facuta la RDS pentru Fiberlink (raspuns negativ bineinteles) mi s-a propus Cablelink
    - momantan eu am de vreo 2 ani si jumatate Clicknet (RTC) 7 Mbps insa contractul expirand acum vreo 2 luni pot sa renunt la abonamentul de internet
    - de Clicknet pot sa spun ca sunt multumit din pdv al calitatii (nu pica netul + viteza constanta) insa pretul este usturator...

Variantele mele ar fi urmatoarele:

Clicknet: (abonamentul pe care il am acum)
    - Download: 7 Mbps (875 kB/s) - in realitate functioneaza constant cu 82-83% din viteza maxima adica 720-730 kB/s
    - Upload: 512 Kbps (62.5 kB/s) - in realitate functioneaza constant cu 82-83% din viteza maxima adica ~ 50 kB/s
    - Pret: 17,5 euro (fara TVA) = ~ 21 euro = ~ 90 RON

Cablelink:
    - Download: 5 Mbps (625 kB/s) - la ce viteza ajunge de fapt... nu am idee si cat de mult fluctueaza aceasta viteza de download
    - Upload: nu am nici cea mai vaga idee care este viteza maxima de upload si nici atat care este viteza reala cu care functionaeaza uploadul...
    - Pret: 39 RON

Daca astazi RDS-ul nu mai are problemele de altadata (cu picatul netului, cu viteze jalnice cand ti-e lumea mai draga - repet ma intereseaza doar pt Cablelink) diferenta dintre cei 720 kB/s ai Clicknetului si cei 625 kB/s ai Cablelinkului este insesizabila avand in vedere diferenta enorma de pret... Eu insa nu stiu cat de bine functioneaza insa Cablelink si tocmai asta as vrea sa aflu de la voi... cat de bine merge?

De asemenea... despre upload... nu stiu nimic... ce viteza are? Si cum mai sta RDS-ul cu stabilitatea?

In speranta ca ma veti sfatui si ma veti ajuta sa iau decizia cea mai buna... astept parerile voastre... si va multumesc anticipat!

P.S. Pe cei cu Fiberlink care au chef de comentarii ironice gen "sunt de kakao amandoua, baga-ti fibra ca rupe tot!" ii rog sa se abtina...
    Si de asemenea ii rog foarte mult pe utilizatorii (sau fostii utilizatori) de Cablelink sa ma ajute cu pareri despre acest serviciu...

Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    79
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Noile oferte Clicknet:
    Clicknet 2 Mbps - 4.9 Euro
    Clicknet 6 Mbps - 7 Euro
    Clicknet 8 Mbps - 12,9 Euro
    Clicknet 20 Mbps - 24,9 Euro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0
    Citat Mesaj iniţiat de Dragos2005 Vezi mesajele
    Noile oferte Clicknet:
    Clicknet 2 Mbps - 4.9 Euro
    Clicknet 6 Mbps - 7 Euro
    Clicknet 8 Mbps - 12,9 Euro
    Clicknet 20 Mbps - 24,9 Euro
    http://www.clicknet.ro/ro/promo6 zice altceva si de asemenea si "tantitele" de la RTC unde am fost astzi si care mi-au propus Clicknetul de 8 Mbps la 16 euro fara TVA = ~ 19 euro (TVA inclus) adica exact cum e si pe situl lor...

So, tarifele astea pe care mi le prezinti tu sunt luate de unde?

Hater Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Dragos2005 a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    79
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:

Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0
    Citat Mesaj iniţiat de Dragos2005 Vezi mesajele
    1. mersi pt informare
    2. inseamna ca tantitele de la RTC sunt niste nesimtite!

Data de inscriere
    20-01-2006
    Locaţie
    Miserupia
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1057
    Putere Reputatie
    79
    Reputatie
    22211
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de akcentstyle Vezi mesajele
    1. mersi pt informare
    2. inseamna ca tantitele de la RTC sunt niste nesimtite!
    vor sa iti ia mai multi bani . probabil se aleg si ele cu un procent te duci la magazin si faci scandal, le spui ca vrei noua oferta

Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0
    Totusi despre Cablelink nu stie nimeni nimic?

Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    ma plimb cu Terra prin Univers
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    eu mare utilizator de cablelink din aceleasi motive ca si tine

download real 500kB
    upload real prin router 68-72 kB, pentru ca e cam routerul. pe direct (fara router) undeva la 100-108. asta la abonamentul maxim de la cable (platesc undeva la 400 mii/luna, nu mai stiu care e valoarea abonamentului in euro). nu are probleme cu cazutul decat cand se ia lumina, requesturile le face chiar mai rapid decat pe fiberlink (de exemplu google.com are pagina mica, dar face nspe mii de requesturi suplimentare - adica pe cable se incarca mai repede ca pe fiber; am fiber la bloc si plang dupa vitezele alea, asta e acum).
    niciodata n'a fost sa nu fie cumva
    In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!

Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0
    am tot vazut pe diverse forumuri tot felul de povesti despre abonamente cablelink de 5 mbps care "fug" constant cu peste 1000 kB/s. Lucru care teoretic e incorect... practic... asa se intampla?

Senior Member vicu's Avatar vicu va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    18-12-2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    408
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    95
    Puncte CF
    7.0
    Usergroups:
    Am un prieten care sta la casa in centru pe langa Korona - are modem(banuiesc ca asta e cablelink), abonament de 9 Euro : download - max 250 de kb/s, upload - nu stiu

Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de akcentstyle Vezi mesajele
    am tot vazut pe diverse forumuri tot felul de povesti despre abonamente cablelink de 5 mbps care "fug" constant cu peste 1000 kB/s. Lucru care teoretic e incorect... practic... asa se intampla?
    din cate am inteles de la serviciul tehnic (vroiam viteza de up egala cu cea de down, bineinteles in limita lor de banda), in timisoara incepusera sa traga fibra optica pana in casa, in locul modemurilor "pe sarma". era experimental si nu se stia cand se va implementa si la restul populatitei, dar daca e sa luam in considerare criza..... sau pur si simplu incurcau 1000kB cu 1000kb, e destul de comun. sau hacuiau modemurile
    In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!

Data de inscriere
    07-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    146
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    21
    Puncte CF
    36.0
    Chiar aseara am vorbit cu un prieten utilizator de cablelink care imi spunea ca desi are abonamentul de 5 Mbps (adica viteza lui in internet este de cca. 500-600 kB/s) in RDS trage cu 3-4 MB/s. Acum nu stiu ce sa zic... n-am apucat sa ajung la el sa vad exact cum ii mege netul dar mie mi s-a parut ca nu prea face diferenta intre Mb/s MB/s... si d'asta nu prea stiu ce sa cred...

Pt ca avand in vedere noile tarife RTC (un abonament 6 Mbps = 7 euro TVA inclus = ~ 30 RON) ---> viteza mai mare si pret mai mic decat Cablelink (5 Mbps = 39 RON), dar daca intr-adevar chair si pe cablelink exista viteza metro mai mare (asa... neoficial, si in fine nu asa mare ca pe Fiberlink dar macar de 1-2 MB/s) atunci categoric prefer cablelink...

So, voi ce stiti? Este adevarat sau prietenul meu face confuzii? (Vad ca nu prea mai sunt utilizatori cablelink.. cel putin nu p'aci pe forum...)

Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    Varsta
    43
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    33
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    214
    Puncte CF
    40.0
    Usergroups:
    500kB de care ziceam eu e pe metropolitan. pe extern nu am testat cine stie ce. si din cate stiu cu mult mai mult decat atat nu duce reteaua actuala in sine, trebuie venit cu fibra direct. si cica nici atunci uploadul nu o sa fie stralucit.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: