Poate că acest articol va părea un soi de însemnare cu tentă personală foarte potenţată. Sunt doar nişte idei. Care se raportează strict la mine şi la modul în care văd eu anumite lucruri.

Când mă gândesc la motivaţie primul lucru care mă invadează e întrebarea referitoare la ce mă motivează.*Nu sunt motivat de bani. Bani sunt mijloc, nu scop. Banii sunt poate singurul compromis pe care trebuie să îl faci în viaţă. Da, trebuie, eşti obligat să faci asta ca să urci în ierarhia socială şi să te menţii. Priorităţile sunt motivante, te ajută să gândeşti mai limpede şi să îţi pui ordine în idei.*Singura problemă e că unele puncte de pe lista de priorităţi nu ies cum vrei tu. Încerci, greşeşti, o iei de la capăt şi apare o nouă problemă. Timpul pierdut până găseşti soluţia potrivită.

De multe ori mi se părea că toate merg prost sau făceam alegeri greşite. Şi mă enervam la culme. Apoi am descoperit atitudinea aia care îmi spune că nu existe limite decât în capul meu. Pot să fac orice dacă sunt motivat şi am voinţă. Poate că asta mă motivează pe mine până la urmă. Nevoia de a şti că totul e sub controlul meu. Nevoia de a fi sigur că voi reuşi în ceea ce îmi propun. E ca în fizica cuantică sau factorul Aladin, dacă vrei ceva, universul lucrează pentru tine.

No related posts.

Comenteaza pe blog

Esti oltean? Ai un blog? Vrei sa fie promovat pe CraiovaForum? Nimic mai simplu. Citeste aici cum poti face asta.