Bucureşti – Arad în 16 ore cu tirul pe calea ferată

FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    47
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    153
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

In sfarsit s-a dat drumu si la noi sa te urci cu tirul in tren si sa traversezi tara

Sa speram ca o sa aiba succes aceasta actiune si ca o sa fie mai libere strazile noastre care si asa sunt vai mama lor

Oricum din 2010 Germania interzice transportul rutier pentru tiruri, deci daca ei dau drumu la legea asta, automat si austriecii si dupa ei imediat si ungurii or sa interzica traficul de tonaj mare, asa ca e un plus initiativa CFR Marfa, sa vedem daca o sa prinda si la noi

Citeste mai multe http://www.capital.ro/articol/bucure...ta-122926.html

Banned Che Guevara's Avatar Che Guevara reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Patria lui Hamlet
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    In cazul asta, inseamna ca o sa se desfinteze tirurile curand.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Maniac hiena's Avatar hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-12-2005
    Locaţie
    Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1213
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    4103
    Puncte CF
    12.5
    Citat Mesaj iniţiat de Che Guevara Vezi mesajele
    In cazul asta, inseamna ca o sa se desfinteze tirurile curand.
    n`o sa se desfiinteze niciodata, romanu nostru face din bici si-l mai face sa si pocneasca,la Dabuleni au inregistrat masinile de teren (marca ARO) la primarie ca mopede sa nu mai plateasca taxe totul e posibil!
    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen Grüßen

Banned Che Guevara's Avatar Che Guevara reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Patria lui Hamlet
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    235
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de hiena Vezi mesajele
    n`o sa se desfiinteze niciodata, romanu nostru face din bici si-l mai face sa si pocneasca,la Dabuleni au inregistrat masinile de teren (marca ARO) la primarie ca mopede sa nu mai plateasca taxe totul e posibil!
    Serios? Nu mai am cuvinte...

Spammer DMX's Avatar DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    07-02-2006
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    527
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    753
    Puncte CF
    46.5
    Citat Mesaj iniţiat de FREAKTUNING Vezi mesajele

In sfarsit s-a dat drumu si la noi sa te urci cu tirul in tren si sa traversezi tara

Sa speram ca o sa aiba succes aceasta actiune si ca o sa fie mai libere strazile noastre care si asa sunt vai mama lor

Oricum din 2010 Germania interzice transportul rutier pentru tiruri, deci daca ei dau drumu la legea asta, automat si austriecii si dupa ei imediat si ungurii or sa interzica traficul de tonaj mare, asa ca e un plus initiativa CFR Marfa, sa vedem daca o sa prinda si la noi

Citeste mai multe http://www.capital.ro/articol/bucure...ta-122926.html
    N-ai sa vezi asa ceva! e imposibil! Tocmai asta e si ideea transportului rutier, descarci unde vrei!

on: Asta cu transportul camioanelor in trenuri cu vagoane rola, se refera in special la tranzitarea Romaniei de catre bulgari, turci etc. mai putin la o varianta pentru transportatori. Treaba asta trebuia facuta de mult, romania fiind o tara de tranzit, aduceam bani la buget. Da' daca astia gandesc mai greu, ce sa le faci.

"puiu meu"...autostrada de la nadlac la constanta, nu fac.

Oldtimer laur 20's Avatar laur 20 este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    09-12-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    378
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    43
    Puncte CF
    7.5
    e foarte buna ac idee.cfr avea de mult aceste vagoane in dotare,si e mai bine si pt soferii de tir ,numai ca va fi mai greu sa gaseasca ceva de.cred ca se vor lasa de meserie.dar am inteles ca e si mai ieftin asa ...in ungaria se practica de mult asta si speram sa se simta si in trafic ,pt ca sunt foarte multe tiruri

Member GABY_YGA's Avatar GABY_YGA reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-05-2009
    Locaţie
    aproape de tine
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    855
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    7
    Puncte CF
    5.0
    Usergroups:
    Sincer mi se pare o idee buna atata timp cat costurile sunt mai scazute decat daca te-ai deplasa pe roti.Am doua tiruri la firma care fac numai transport intern,si sincer mi-ar conveni sa le urc in tren la piatra neamt de exemplu si sa il dau jos la Craiova.mai putina uzura la piese,economie de combustibil,etc,asta in conditiile in care este mai ieftin transportul feroviar.Cred ca pt diminuarea traficului,de tonaj greu este o idee minunata.

Spammer DMX's Avatar DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor DMX este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    07-02-2006
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    527
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    753
    Puncte CF
    46.5
    Citat Mesaj iniţiat de GABY_YGA Vezi mesajele
    Sincer mi se pare o idee buna atata timp cat costurile sunt mai scazute decat daca te-ai deplasa pe roti.Am doua tiruri la firma care fac numai transport intern,si sincer mi-ar conveni sa le urc in tren la piatra neamt de exemplu si sa il dau jos la Craiova.mai putina uzura la piese,economie de combustibil,etc,asta in conditiile in care este mai ieftin transportul feroviar.Cred ca pt diminuarea traficului,de tonaj greu este o idee minunata.
    Ba iti spun eu ca nu ti-ar conveni. E vorba de timpul pierdut, intelegi? Ce faci pierzi o ora pana te urca in tren, alte 16 ore pe tren, inca o ora la descarcarea din tren; ajungi la 18 ore. Iar in trafic, faci in jur de 8-9 ore (exact programul pentru un sofer), aceeasi ruta. E rentabil numai pentru cei care ne tranziteaza tara. La urma urmei, masinile nu le ei sa le tii in garaj, le iei sa faci bani cu ele. Aia cu uzura e inevitabila. Oricum tu vorbesti de tiruri, de parca ai vorbi de masina cu care te plimbi.

#laur 20: Se practica in ungaria de mult, da' nu e rentabil. si majoritatea nu-l folosesc. ca si in austria si elvetia. fiind autostrazi, n-ai nevoie de RO-LA.

Asta nu a schimbat cu nimic transporturile din romania.
    Mai bine ar face naiba autostrada aia de la bucuresti la bors.

Data de inscriere
    09-12-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    378
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    43
    Puncte CF
    7.5
    eu am vazut ca le urca in 5 minute.si am inteles ca s-au introdus niste taxe de autostrada de azi,dar nu stiu daca pt toate autostrazile.de fapt in grecia stiu ca erau destul de dese aceste puncte ,cam 100 de km unde trebuia sa platesti ,ceva de genu cum e taxa la mamaia.

Racer ARKANTOS7JOSHUA's Avatar ARKANTOS7JOSHUA va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    01-10-2007
    Locaţie
    intre aici si acolo
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    479
    Putere Reputatie
    37
    Reputatie
    60
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    in germania am vazut foarte des trenuri pline cu tiruri si acum imi dadui seama cum sta treaba.Depinde si de cost, nu stiu daca tirurile platesc taxa de autostrada in Germania,pt ca masinile mici nu platesc.Dupa mine ar fi bine sa nu mai fie tiruri pe autostrada pt ca mi0au facut praf parbrizul de n ori
    -Viata împarte negrul in mod echitabil: unora zile negre, altora icre negre.
    -Infrant nu esti atunci cand sangeri,
    Nici ochii cand in lacrimi ti-s.
    Adevaratele infrangeri
    Sunt renuntarile la vis. Radu Gyr

Data de inscriere
    07-02-2006
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    527
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    753
    Puncte CF
    46.5
    Citat Mesaj iniţiat de ARKANTOS7JOSHUA Vezi mesajele
    in germania am vazut foarte des trenuri pline cu tiruri si acum imi dadui seama cum sta treaba.Depinde si de cost, nu stiu daca tirurile platesc taxa de autostrada in Germania,pt ca masinile mici nu platesc.Dupa mine ar fi bine sa nu mai fie tiruri pe autostrada pt ca mi0au facut praf parbrizul de n ori
    Pai acolo merge orice/oricum, doar e germania; la cate zeci de mii de camioane au, e si normal sa se mearga pe toate caile. tot ce trece peste 12 to MTMA(masa totala maxim autorizata) plateste vigneta. ex: la camion de 20 to(sarcina utila), euro 3, e in jur de 0,163 euro/km (bine...in functie de numarul de axe si tipul motorului).

#laur 20: taxe de autostrazi sunt in toate tarile(pentru camioane). preturile variaza.

la noi au mai bagat o taxa idioata, pe autostrada, la podul peste dunare fetesti-cernavoda.

Data de inscriere
    09-12-2007
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    378
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    43
    Puncte CF
    7.5
    dar am vazut la tv ca sunt cateva trenuri de calatori care au in compunere vagoane pt masini mici. de ex sa mergi la mare (nu stiu daca exista si pe aceasta ruta, ca nu mai stiu exact pe ce rute sunt ac vagoane)poti merge cu trenu si sa-ti iei si masina cu tine.sper sa se extina mai mult acest mod de tranzitare cu tirul ...

Banned sean28's Avatar sean28 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    24-06-2008
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    275
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    40.0

TIR vs. CFR

CU TIR-ul pe platforma de tren e o idee buna pt ca:
    1. Se descongestioneaza traficul rutier de aceste TIR-uri;
    2. Soferii de TIR poate asa mai respecta si ei programul de condus si apoi odihna (ca doar vor avea cuseta si vagon restaurant), sa nu mai vorbim de supraincarcarea cu tonaj peste capacitatea nominala a TIR-urilor, lucru rar respectat;
    3. Mai ieftin, mai putin poluant, mai "eco" (se stie ca ordinea dpdv al costurilor este: transport pe apa_cel mai ieftin, transport cai ferate_second best, transport rutier_the most expensive);
    4. Isi mai revine si CFR-ul din criza (disponibilizari, s.a.)

P.S. Sa speram ca accidentele rutiere cu TIR-uri implicate se vor reduce (si unde e un TIR implicat in accident sigur sint si victime_morti) si sa speram ca nu mai vedem ziduri de case crapate din cauza vitezei excesive si supraincarcarii acestor monstrii pe roti.
    Cocluzia: daca alte state folosesc aceasta metoda, ai nostrii nici sa copieze nu stiu? E greu sa fii geniu, dar macar sa imiti unele idei bune...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: