Schimb de carti

De-al casei June's Avatar June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    04-09-2009
    Varsta
    33
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    723
    Puncte CF
    6.5

Schimb de carti

Ce sunt aceste meeturi? In principiu este vorba despre niste oameni care se intalnesc pentru a discuta si pentru a face schimb de carti. Se discuta nu numai despre cartile aduse (fiecare trebuie sa isi prezinte cartea/cartile) ci si subiecte adiacente. Editia de duminica viitoare este cea cu numarul 2, iar ca sa va faceti o idee despre ce a fost vorba in prima editie, aveti cateva poze aici : http://pearltrash.wordpress.com/2009/09/14/step-one/

Duminica, 11 octombrie, are loc urmatoarea intalnire, la ora 14:00 in Murphy's Pub.

http://schimbdecarti.ro/

Daca se hotaraste cineva sa vina, ar fi frumos sa-mi ziceti, sa-l anunt si pe organizator. Daca nu, puteti sa veniti si pe neasteptate sa fie surpriza mai mare.

Oldtimer soqarit's Avatar soqarit este un nesuferit
    Data de inscriere
    26-05-2007
    Locaţie
    西安 / 陕西
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -85
    Puncte CF
    40.0
    ce se intimpla mai exact acolo? e cerc literar? care e scopul?
    arta este o piramidă inutilă construită în mijlocul deşertului. la baza ei se pişă şacalii iar semidocţii încearcă să se caţere în vîrf.
    defechez pe al vostru bun gust.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

De-al casei June's Avatar June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor June este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    04-09-2009
    Varsta
    33
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    723
    Puncte CF
    6.5
    Mmm, nu stiu daca sa numesc prima intalnire un cerc literar pentru ca discutiile strict despre cartile aduse au fost relativ ambigue, uneori cu informatii din amintiri, deci discursuri incomplete, unele carti prezentate chiar in graba. Speram ca o sa fie mai bine data viitoare in sensul asta.

Punct cu punct, intalnirea a decurs cam in felul urmator : ne-am adunat, am inceput sa facem cunostinta - cel putin cu organizatorul (Iulian Fira), ne-am asezat confortabil la mese si ne-am comandat cate ceva de baut, dupa care ne-am consemnat prezenta (nume, email, blog) intr-un tabel. Apoi am trecut la prezentarile cartilor (fiecare cate o carte pe rand); se puneau intrebari in privinta continutului, stilului, tot ce se putea.

Personal nu am fost super incantata nici de toate cartile aduse, nici de toate persoanele prezente, dar e problema mea daca nu-mi plac studentele de la litere care aduc carti siropoase.

Data de inscriere
    26-05-2007
    Locaţie
    西安 / 陕西
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -85
    Puncte CF
    40.0
    Citat Mesaj iniţiat de June Vezi mesajele
    Mmm, nu stiu daca sa numesc prima intalnire un cerc literar pentru ca discutiile strict despre cartile aduse au fost relativ ambigue, uneori cu informatii din amintiri, deci discursuri incomplete, unele carti prezentate chiar in graba. Speram ca o sa fie mai bine data viitoare in sensul asta.

Punct cu punct, intalnirea a decurs cam in felul urmator : ne-am adunat, am inceput sa facem cunostinta - cel putin cu organizatorul (Iulian Fira), ne-am asezat confortabil la mese si ne-am comandat cate ceva de baut, dupa care ne-am consemnat prezenta (nume, email, blog) intr-un tabel. Apoi am trecut la prezentarile cartilor (fiecare cate o carte pe rand); se puneau intrebari in privinta continutului, stilului, tot ce se putea.

Personal nu am fost super incantata nici de toate cartile aduse, nici de toate persoanele prezente, dar e problema mea daca nu-mi plac studentele de la litere care aduc carti siropoase.
    ideea de a vorbi fiecare despre cite o carte mi se pare total aiuritoare, in sesul ca se poate intimpla sa nu se discute despre toate cartile si se discuta la modul superficial. mi se pare mai corect sa fie o anumita carte sau citeva carti cu acleasi teme/motive, sa semene mult mai mult cu un 'book club'.

acum mor si eu de curiozitate: care au fost cartile alea siropoase si ce ai fi vrut tu sa aduca?
    arta este o piramidă inutilă construită în mijlocul deşertului. la baza ei se pişă şacalii iar semidocţii încearcă să se caţere în vîrf.

Data de inscriere
    04-09-2009
    Varsta
    33
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    723
    Puncte CF
    6.5
    Asta ziceam si eu, ca nu a fost un sistem prea bine pus la punct. De fapt, nu stiu daca a fost ceva gandit temeinic in prealabil, dar pentru intalnirea viitoare nu stiu daca e cazul sa schimbe maniera de abordare - poate ramane pentru intalnirea cu nr 3.

Iar legat de cartile aduse, cred ca faptul ca au existat 3 Invitatii la vals spune multe. Eu am adus Jucatorul si Insemnari din subterana, de Dostoievski si am avut noroc ca despre cartea mea s-a discutat relativ mult ( cu interventii publicitare din partea lui Vlad Dragulescu), fata de alte carti bune, gen 1984 a lui Orwell, care au fost discutate pe scurt si despre care nu s-a spus de fapt nimic esential.

Data de inscriere
    26-05-2007
    Locaţie
    西安 / 陕西
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    4
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -85
    Puncte CF
    40.0
    Citat Mesaj iniţiat de June Vezi mesajele
    Asta ziceam si eu, ca nu a fost un sistem prea bine pus la punct. De fapt, nu stiu daca a fost ceva gandit temeinic in prealabil, dar pentru intalnirea viitoare nu stiu daca e cazul sa schimbe maniera de abordare - poate ramane pentru intalnirea cu nr 3.

Iar legat de cartile aduse, cred ca faptul ca au existat 3 Invitatii la vals spune multe. Eu am adus Jucatorul si Insemnari din subterana, de Dostoievski si am avut noroc ca despre cartea mea s-a discutat relativ mult ( cu interventii publicitare din partea lui Vlad Dragulescu), fata de alte carti bune, gen 1984 a lui Orwell, care au fost discutate pe scurt si despre care nu s-a spus de fapt nimic esential.
    hahah. 'invitatie la vals'... penibil si mediocru roman. oricum, e un salt inainte. in sectia mea cel mai citit a fost catalogul de la 'avon', urmat foarte aproape de cel de la 'oriflame'.
    da, in contextul actual, '1984' merita discutata.

later edit:
    de fapt cind am citit titlul thread-ului, m-am gindit la 'book crossing' (daca stii ce e).

Data de inscriere
    04-09-2009
    Varsta
    33
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    57
    Putere Reputatie
    33
    Reputatie
    723
    Puncte CF
    6.5
    Eu nu stiam, wikipedia vad ca stie, dar nu stie suficient de bine incat sa-mi explice si mie, eu fiind genul care pricepe greu si uita repede. Asa ca va rog sa-mi explicati dvs pe scurt.

Newcomer chitzy's Avatar chitzy reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    18-03-2006
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    32
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    9
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    9
    Puncte CF
    20.0
    ar fi dragut sa se organizeze astfel de intalniri si sa se propuna in fiecare saptamana o carte pentru discutii
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: