nu stiu daca pe forumul nostru am mai vazut asta... ca din pacate nu e ideea mea 100 la sutada am vazut undeva si parca se merita - zic eu - sa facem asta si aici... ADICA:
Io personal si insumiscriu aici niste lucruri - cuvinte - idei - ce imi vine mie in cap - legate de comunism... nu ca a fost super bine - da' parca a fost frate mai misto... SO:
- un fel de PS: astept sa subscrieti si voi... da nu offtopic plz mult de tot
revenind :
pionieri, detasament, munca patriotica, cravata de pionier, adunat de borcane goale duminica dimineata cu tovarasa diriginta, bancurile cu nea nicu spuse pe ascuns la baie, eugenia, rulada aia cu gem de la patiserie, cartela de paine, abtibildele cu fotbalisti FIGURINE PANINI, guma Turbo, cinematografu din cartier... parca era 2 lei 50 de bani biletu la film, cum plecam la scoala cu 5 lei si ma simteam bancher - te umflai de banii aia cu mancare, pusculitele alea idioate de tabla... erau create cred ca de Leana... da la mine au dat rezultate - am invatat sa pun deoparte
, adidasi Romika adusi din Bulgaria, filmele la video ... , cum taia bunicu' saracu cate un vitel pe ascuns ca nu era voie decat cu aprobare, circulatia "cu sot" si "fara sot" ... benzina rationalizata, cuvantarile tovarasului, aparat de radio facut din galena de telefon si inca o piesa parca - rezistor - ca nu le am cu electronica - si asezat frumos intr-un capac de la spray ... mergea fara baterii - doar pus un fir de la el pe teava de la calorifer, maratoanele de filme de la sarbi, desenele lor crtani film, invatasem sarba, apropo si un banc de atunci: cica se duce unu la severin la vama: domnu vames am si io o treaba 20 de minute dincolo vin repede inapoi da si mie drumu; vamesu: ce ai tovarase vrei sa ma bagi in puscarie, am familie, nu se poate; omu: hai domne uite un sfert de ceas am nevoie promit ca vin inapoi ; vamesu: nu se poate omule intelege; omu resemnat da se plece da vamesu: da ce vrei omule sa faci la sarbi ? la care individu : ma duc sa imi platesc si eu abonamentu la TV sefu
... mai sunt si cand imi mai aduc aminte... mai adaug...
si vreau sa mai spun ceva... bunica mea - Dumnezeu sa o odihnneasca... avea o vorba: demult, cine avea ceas si servieta era domn, acum asa au toti calicii![]()