am un Nikon D90 cu un obiectiv de kit AF-S 18-105mm f 1:3.5-5.6 G ED VR .... si problema e ca vreau ceva pt un zoom mai puternic si am gasit 2 obiective care mi se par destul de bune si pret fara sa investesc nustiu ce suma enorma dar ideea este daca stie cineva care dintre acestea sa le folosesc .... este vorba de un Sigma DG OS APO HSM 120 - 400 mm f/4.5 - 5.6, Monture Nikon si un Nikon AF-S VR 70 - 300 mm f/4.5 - 5.6 G IF-ED si din cate am inteles din alte surse deschiderea obturatorului este identica intre ele ...ce nu inteleg exact este calcularea tehnica a diferentei de apropiere intre cele 2 obiective .... desi unii spun ca daca ai un ob. de 18-105 mm faci un calcul de genu 105/18 si iasa 5.83 x ceea ce cred eu ca este o gresala sau este un numar fara valoare .... m-ar interesa o modalitate de calcul al zoom-ului real pe care il poate efectua obiectivul .... sper sa inteleaga cineva problema mea si scuzele pentru explicatii incomplete e prima data cand pun astfel de intrebari .... va multumesc anticipat![]()