Universitatea Craiova
“Era în toamna lui ’73, adică ediţia de campionat când alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu. Eu jucam o miuţă cu băieţii în curtea şcolii, ţin minte că era Şcoala Generală nr. 21 şi la un moment dat am rămas interzişi. Dinspre stadion s-a auzit asa, ceva, ca un muget. Am aflat apoi că marcase Oblemenco golul victoriei în meciul cu Politehnica Iaşi şi chestia se întâmplase prin minutul 93. Urletul acela al tribunelor m-a fascinat.” ( Cuvintele lui Cristi Minculescu )
“Am compus "O iubire alb-albastră" atunci când Universitatea a fost la un gol de finala Cupei UEFA. Am sperat că melodia va rămâne peste timp, şi uite că aşa s-a şi întâmplat. Fanii fredonează şi azi "Ţinem cu echipa noastră / Şi la bine şi la greu / O iubire alb-albastră / La Craiova e mereu!" ” ( Tudor Gheorghe)
“Tatăl meu m-a luat pe stadion de la 6-7 ani, iar la mine acasă veneau toţi prietenii tatălui meu şi puneau pături în geam ca să se uite liniştiţi la un televizor mic, rusesc şi alb-negru, în anii ’70, când urma să devină campioană Universitatea Craiova. Am trăit cu spiritul acesta unic în casa!” ( Marius Tuca)
“Când am început să descopăr fotbalul era perioada cea mai frumoasă a Craiovei Maxima. Nu aveam cum să nu mă îndrăgostesc de Ştiinţa lui Ştefănescu, a lui Geolgău, a lui Balaci şi Ungureanu...” ( Serban Huidu )
Noi, oltenii, începând de la sugari şi până la cei mai bătrâni, ţinem cu toţii cu Craiova!”...Mugur Mihăescu, liderul grupului de umor Vacanţa Mare, este craiovean şi mândru că este suporterul Universităţii. “Garcea” are de mic în suflet culorile alb-albastre şi este deseori prezent pe “Ion Oblemenco”, la meciurile Ştiinţei. (Mugur Mihaiescu)
Braşoveanul George Vintilă, cunoscut ca un rebel, promotor al noului în televiziune, este, ca şi fratele său Marius, un înfocat suporter al Ştiinţei. Astfel, la un revelion organizat în anii ‘90 de postul ProTv, mai mulţi ultraşi olteni l-au întâlnit şi i-au oferit fulare ale Universităţii Craiova. Pe George şi pe Marius îi asteptăm şi la meciuri pe “Ion Oblemenco”. (George Vintila )
Poetul şi omul de cultură Adrian Păunescu, este unul dintre cei mai vechi şi mai cunoscuţi fani ai Universităţii Craiova, el fiind autorul “Cântecului pentru olteni”, pe care suporterii îl consideră unul dintre imnurile echipei. Tot Adrian Păunescu este şi cel care a numit-o pe Universitatea “Campioana unei mari iubiri”, o sintagmă superbă cu care ultraşii Ştiinţei îşi vor alinta mereu echipa de suflet. (Adrian Paunescu)
“În anii de glorie ai Craiovei Maxima, eram la toate meciurile pe stadion. Lansam rachete care se desfăceau, eliberând eşarfe cu îndemnuri pentru echipă. Aveam chiar şi o demonstraţie cu două aeromodele. Întotdeauna, spre bucuria tribunelor, aranjam să caştige cel în culorile Universităţii.”(Radu Berceanu)
Vechiul comic al micului ecran este, aşa cum puţini ştiu, un pasionat al culorilor Ştiinţei. Fost lucrător în cadrul C.F.R.-ului din Craiova, Ţociu a rămas un fan al Craiovei Maxima, echipa care făcea legea în fotbalul românesc...(Romica Tociu)
Amza este cel mai iubit actor al Olteniei şi unul din cei mai mari ai teatrului şi filmului românesc. Nea Mărin, născut în localitatea doljeană Băileşti, a fost actor şi director al Teatrului Naţional din Craiova, dar şi un mare fan al echipei din capitala Olteniei, la a cărei glorioase istorii a fost martor. Ne vom aminti mereu de uriaşul actor şi suporter al alb-albaştrilor! ( Amza Pelea)
“Aţi avut, poate, cea mai frumoasă echipă din ţară. Practic, voi aţi inventat fotbalul-spectacol. Trebuie să credeţi în spiritul Craiovei. Chiar dacă au murit Oblemenco, Deselnicu şi alţii..., Craiova nu va muri niciodată!” ( Ghyuri Pascu)
Iubiti Universitatea Craiova ???