Am spus-o şi în postul referitor la*ţeapa de pe okazii: nu îmi plac românii. Cu alte vorbe, dar prindeţi esenţa. Iar faptul că locuiesc în Oltenia a înrăutăţit situaţia.

Zilele trecute am mers cu autobuzul. Era cald. V-am mai zis că uneori, e mai*interesant să circuli cu mijloace de transport în comun, decât să conduci. M-am gândit să fac o listă.

1. apă - un metru cub de apă caldă costă pe la 10 lei; 1mc de apă rece costă în jur de 3 lei. Pentru unii (români), un duş pe zi cică e mult. Aşadar, un duş la două zile.
  2. săpun - 2 lei bucata. În funcţie de numărul sărbătorilor din luna respectivă, pot fi folosite 2 lunar. Dacă n-ai bani, iei de la mamae săpun de casă.
  3. şampon - aproximativ 10 lei. Unii (români) susţin că pe cap nu trebuie să te speli prea des. Bine, o dată la 4 zile e ok.
  4. pastă de dinţi – 3 lei. Nu te spăla de 2 ori pe zi, că ăştia e ‘oţ şi recomandarea asta ţine doar de marketing. Spală-te dimineaţa.
  5. periuţă de dinţi – 4 lei. Nu o schimba la 3 luni, că iar e vrăjeală. Schimb-o la 12 luni. Nu mă interesează. Spală-te şi cu deştiul, dar să ştiu că nu-ţi pute gura.
  6. dero – 10 lei kilu’. Cred. Ăla manual e mai ieftin. Cred. Că românul n-are maşină. De spălat.
  7. deodorant – 12 lei. Fâs – fâs o dată pe zi, ATÂT! Şi ţii ceva vreme din el.
  8. parfum - 30 de lei.
Conform*Teoremei Băzezciene, ultimele 2 se potrivesc doar persoanelor care au un venit net de peste 3000 de lei şi au un loc de muncă stabil. Dar după cum se vede, în funcţie de nasul fiecăruia, nu sunt bani mulţi. Am dat nişte preţuri politicoase. Ce zici, renunţi la o Buceagă săptămânală sau la 3 pachete de ţigări lunar doar ca să nu-ţi mai spună lumea că PUŢI? Sau poate renunţi la*donaţiile stupide, dacă nu-ţi permiţi să te îngrijeşti.

Urmăriţi articolul lu khris, referitor la*igiena românilor. Răspunsul e clar: nu, românii nu stau prost cu igiena din cauza de la bani. Românii PUT pentru că sunt melteni. Incredibil de amuzant mai este faptul că tot un român e capabil să spună (chiar şi în comentariile articolului menţionat anterior) că datorită substanţelor chimice conţinute, săpunul e rău. Scade imunitatea. Sau că şamponul utilizat în exces (pentru români, exces = o dată la 2 zile) distruge părul. Iar pasta de dinţi, dinţii. BĂ, PUŢI! Degeaba ai smartfon, degeaba te îmbraci din Kenvelo, degeaba te încalţi de pe*okazii, degeaba ai adidaşi Nike, degeaba citeşti studii britanice, dacă PUŢI.

Nu e vorba aici de cei care stau la sate. Vorbim de locuitorii oraşelor, care folosesc mijloacele de transport în comun, care lucrează alături de alte persoane, care trăiesc într-o societate. Scuza cu lipsa apei curente pică. La fel şi “am alte probleme pe cap”.

E uman şi complet normal să transpiri. Chiar nu e nevoie de parfum sau deodorant, e de ajuns să te speli. La noi nu se mai pune problema să-ţi respecţi semenii, dar ar fi normal să te respecţi pe tine. Pe când o campanie serioasă pe tema asta?

Lege: e interzis să spui ceva despre starea proastă a autobuzului în care te urci, dacă miroşi a transpiraţie.
copirait si copileft © alleks.ro

Comenteaza pe blog

Esti oltean? Ai un blog? Vrei sa fie promovat pe CraiovaForum? Nimic mai simplu. Citeste aici cum poti face asta.