Detalii tip benzina

0-day Member neohq reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-04-2010
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0

Detalii tip benzina

Buna seara,

Am un Golf 4 1.6 16v pe benzina si de curand mi-am propus sa incerc benzina Carrera 100 de la OMV.
    In cartea cu date tehnice a masinii imi scrie la carburant : Super plus 98 NOR/ super 95 NOR.

Vreau sa stiu daca pot folosii in continuare acest tip de combustibil pentru ca am mai citit undeva cum ca se pot arde pistoanele si etc, ma refer in general la defectiuni.

Mai vreau sa stiu si care sunt diferentele intre Carrera 95 si Carrera 100, tot asa am mai citit undeva cum ca merge motorul mai bine, mai lin, la viteze mari merge mai bine cea de 100 decat cea de 95.

Multumesc

Banned Achim C18's Avatar Achim C18 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    17-06-2009
    Locaţie
    Always Outnumbered Never Outgunned
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Raspunsul e simplu, foloseste linistit Carrera 100(ei zic ca au cifra octanica 100,basme zic eu) si vezi daca iti merge mai bine decat cu 95. Daca esti multumit de rezultat si ti se pare ca merita, baga in continuare desi e mai scumpa. Daca nu, nu. Eu prefer Mol Evo 5, tot atat costa si zic eu ca e cam cea mai buna benzina/motorina de pe piata, alaturi de cea de la Rompetrol care sunt pe locul 2 dupa mine. Poti sa incerci si Petrom din aia de 99, e foarte ok ca si raport calitate pret, mai ieftina decat Carrera/Evo5/Rompetrol dar cam la fel de buna. Incearca-le pe toate

Stai linistit ca nu patesti nimic la motor.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Senior Member dummy's Avatar dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta
    Data de inscriere
    08-08-2006
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    363
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    1166
    Puncte CF
    29.0
    teoretic , poti pune de care vrei ...in RO difera doar pretul...

tehnic , softul motorului tau este scris pentru a functiona ideal cu CO95/CO98...daca pui benzina cu cifra octanica mai mica sau mai mare vor aparea detonatii ,consum mai mare , arderi incomplete , uzuri premature , etc...

practic , masina ta are 150.000-200.000 km , motorul este deja uzat ... deci poti pune si gazolina ...

simplicity is the ultimate sophistication

0-day Member neohq reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-04-2010
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Pai de asta mie frica, sa nu apara ceva probleme la motor.

PS: Masina are 115000 Km, din care 10000 eu am facut si bagam doar Carrera 95 de la OMV.

Banned zanny's Avatar zanny reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    13-11-2009
    Locaţie
    Paralila 45
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    pune linistit carrera 100. rau face doar cifra octanica mai mica, iar cea de 95 fiind in romania.. nu prea are,logic. iti imbacsesti sistemul fiind fara aditivi, uleiul il schimbi mai des, putere mai mica, zgomot, plus din cauza arderii proaste anumite piese se supraincalzesc am auzit, strici motorul pe termen lung.
    top 99 nu e prea buna, se vede si dupa pret.

legalizez ganduri Bogdan™'s Avatar Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    Above & Beyond
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1500
    Putere Reputatie
    96
    Reputatie
    20914
    Puncte CF
    35.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de zanny Vezi mesajele
    top 99 nu e prea buna, se vede si dupa pret.
    top Premium 99+ de la Petrom?..cred ca vb. sa te afli in treaba...in opinia mea este cea mai buna...ce idiotenii puteti scrie...daca este mai scumpa este si mai buna?
    daca tot esti asa de cunoscator zi-mi si mie care este diferenta reala intre Premium 99+, Alto 101 si Carrera 100?

Data de inscriere
    13-11-2009
    Locaţie
    Paralila 45
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Citat Mesaj iniţiat de Bogdan™ Vezi mesajele
    top Premium 99+ de la Petrom?..cred ca vb. sa te afli in treaba...in opinia mea este cea mai buna...ce idiotenii puteti scrie...daca este mai scumpa este si mai buna?
    daca tot esti asa de cunoscator zi-mi si mie care este diferenta reala intre Premium 99+, Alto 101 si Carrera 100?
    zgomotul motorului,acceleratie mai slaba.la 100-110 km/h in a 5-a, face uratel cu top 99+.ca sa nu mai zic in oras cand o turez.
    dar mai obiectiv, oare de ce are pretul pe care il are? sa nu se mai cumpere celalalte mai scumpe?

Senior Member dummy's Avatar dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta dummy este deja o vedeta
    Data de inscriere
    08-08-2006
    Varsta
    51
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    363
    Putere Reputatie
    42
    Reputatie
    1166
    Puncte CF
    29.0
    da ce masina ai frate de simti diferenta de aceleratie de la 99+ la 100/101...?

oricum , daca nu ai turbo si ai sub 350 cp la roata sa stii ca ti se pare...

simplicity is the ultimate sophistication

Maniac hiena's Avatar hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati hiena este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    15-12-2005
    Locaţie
    Disclosing location would violate the covenants of the Witness Protection Program
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1213
    Putere Reputatie
    56
    Reputatie
    4103
    Puncte CF
    12.5
    la noi sunt doar abureli cu benzina şi motorina...toate sunt la fel! în caz că nu ştiaţi, MOL ia benzină/motorină ori de la Petrom , ori de la Rompetrol,deci toate sunt la fel,doar preţul diferă (sau "tratamentul" din staţie)
    Cu deosebita consideratie / Best regards / Cordialement / Cordiali saluti / Mit freundlichen Grüßen

legalizez ganduri Bogdan™'s Avatar Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare Bogdan™ a adunat atat de multa reputatie incat e pe cale sa ajunga la Poiana mare
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    Above & Beyond
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1500
    Putere Reputatie
    96
    Reputatie
    20914
    Puncte CF
    35.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de zanny Vezi mesajele
    zgomotul motorului,acceleratie mai slaba.la 100-110 km/h in a 5-a, face uratel cu top 99+.ca sa nu mai zic in oras cand o turez.
    dar mai obiectiv, oare de ce are pretul pe care il are? sa nu se mai cumpere celalalte mai scumpe?
    pai baga ma cherosen...sa vezi atunci cum merge intr-a 5-a la 100-110 km/h...daca vrei sa rupi la 100-110 km/h mergi tinere cu a 3-a..sa vezi daca trage sau nu...numai raceri...
    cati km. are motorul tau? daca ai 300 mii si pe bord ti-o arata 120 de mii..sa stii ca nu este benzina de vina...

Maniac gabr1el's Avatar gabr1el va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    357
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    56
    Puncte CF
    12.0
    eu bag Alto 101 de la Rompetrol si merge prea binea

Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    Above & Beyond
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1500
    Putere Reputatie
    96
    Reputatie
    20914
    Puncte CF
    35.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de gabr1el Vezi mesajele
    eu bag Alto 101 de la Rompetrol si merge prea binea
    inainte bagam si eu tot asa ceva, dar am observat ca nu este nici o diferenta intre Alto 101 si Top Premium 99+, decat de pret...

Data de inscriere
    13-11-2009
    Locaţie
    Paralila 45
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Citat Mesaj iniţiat de Bogdan™ Vezi mesajele
    pai baga ma cherosen...sa vezi atunci cum merge intr-a 5-a la 100-110 km/h...daca vrei sa rupi la 100-110 km/h mergi tinere cu a 3-a..sa vezi daca trage sau nu...numai raceri...
    cati km. are motorul tau? daca ai 300 mii si pe bord ti-o arata 120 de mii..sa stii ca nu este benzina de vina...
    nu e vorba de rupt la viteza aia ci de zgomot,parca ar merge pe 91,un zgomot chinuit si mai galacios.de turat peste 4000rpm iar nu e buna. are doar 35k km motorul.cu carrera100 parca arunc niste bolovani din masina,altfel raspunde motorul la toate turatiile posibile,alt sunet si te indeamna sa o calci la maxim, iti arata aproape toti calutii.

tu ce motor ai de nu simte diferentele intre top 99 si restul? si treci de 4000 rpm?

Data de inscriere
    17-06-2009
    Locaţie
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    Zanny, sa incerci si Mol Evo 5, mie mi se pare cea mai buna benzina de pe piata. Vezi ca ai MOL pe rocada, inainte de calea ferata,e si la Parcul Romanescu, baga de acolo si sa imi spui daca iti place mai mult decat carrera 100.

Maniac gabr1el's Avatar gabr1el va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    357
    Putere Reputatie
    58
    Reputatie
    56
    Puncte CF
    12.0
    Citat Mesaj iniţiat de Achim C18 Vezi mesajele
    Zanny, sa incerci si Mol Evo 5, mie mi se pare cea mai buna benzina de pe piata. Vezi ca ai MOL pe rocada, inainte de calea ferata,e si la Parcul Romanescu, baga de acolo si sa imi spui daca iti place mai mult decat carrera 100.
    am bagat aseara Mol Evo 5, o sa va spun daca simt vreo diferenta la drum lung, desi nu pare mare diferenta intre Mol Evo 5 si Alto

Data de inscriere
    17-06-2009
    Locaţie
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    18
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    E buna si alto101, np. Eu vreau sa-l vad pe zanny care e fan carrera super 100 si care mie mi se pare proasta de la o vreme, de fapt probabil e la fel dar au aparut sortimente mai bune la concurenta. Cand am venit cu o masina din germania si am alimentat top99 de la petrom, suna motoru' ciudat, nu avea acelasi sunet, nu mergea la fel de "rotund", am bagat si rompetrol(pe vremea aia 98,nu exista alto) si cam la fel era, cu benzina de la MOL a mers la fel ca in Germania, de asta sunt fan.

Data de inscriere
    13-11-2009
    Locaţie
    Paralila 45
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    15
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    pai da, si mie mi se pare mai proasta carrera 100 de multa vreme.o sa incerc si mol evo mai mult decat pana acum, sa-mi fie clar cum e.

achim,alto 101 deci n-ai incercat? eu am pus dar putin,initial nimic,logic, pe urma era f sprintena la turatii normale dar n-a tinut mult,a inceput sa-mi mearga f slab in scurt timp. poate e ca ecto 98 unde zice ca antreneaza mizeriile din rezervor si trebuie schimbat filtrul de benzina.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: