In decret scrie ca soferul nu are obligatia si nu trebuie sa coboare de la volanul autoturizmului atunci cand este oprit de catre un echipaj de la politia rutiera.
Am observat foarte multe persoane care se dau jos din masina cand sunt opriti si mai ales cand sunt opriti si li se aplica o amenda pentru o gresala in trafic , si se duc la masina echipajului si asteapta acolo langa usa politistului sa ii scrie 3 ore la o amenda...si se mai face si politistul cu "bun simt" si ii inchide si usa si geamu si ala asteapta saracu langa masina lor sa ii dea amenda.
Eu unul nu ma dau jos chiar daca am gresit chiar daca nu ! Nu sunt obligat si nu ma obliga nimeni!
Dovada: Ma opreste un domn politist pentru ca am vb la telefon ! a zis sa trag masina undeva intr-un loc de parcare sa nu blochez treficul (eream in autogara)
a venit omu sa imi ceara actele la masina , am prezentat actele si mi sa zis ca am sa primesc o amenda pentru vorbitul la telefon. Am zis ca e ok si astept.
Acum dumnezeu sa ma ierte dar omu avea masina parcata la vro 100-120 metri de masina mea...si sa dus omu la masina sa scrie amenda si cand sa intors a uitat sa imi dea permisul si iar sa intors la masina si iar a venit la mine...deci dc sa ma duc eu cand el tre sa isi faca treaba...si asta o fac pentru ca am vrut sa fiu un domn odata cu un politist care la fel a parcat masina la vro 100m de mine si m'am dus eu la masina sa imi dea amenda si imi inchide geamul si imi zice sa nu mai stau langa masina..pai dupa ce ca te scutesc de drum ma mai si gonesti..si asa ca nu ma mai duc si nici nu ma mai dau jos din masina ! e treaba lor sa fie sanatosi