Ajuns la al 80-lea duel pe Bernabeu, El Clasico de azi a consemnat o premiera: a doua victorie consecutiva a Barcelonei pe terenul lui Real Madrid

Victoria cu 6-2 inregistrata de FC Barcelona sezonul trecut pe Santiago Bernabeu pare imposibil de repetat, dar trupa lui Pep Guardiola nu inceteaza sa bata recorduri. In aceasta seara nu au mai fost sase goluri ca in urma cu un an, dar reusitele lui Messi si Pedro au fost suficiente pentru ca Barcelona sa obtina pentru prima oara in istoria sa doua victorii consecutive pe Santiago Bernabeu in campionat.

Un alt fapt inedit este acela ca Barcelona a obtinut in aceasta seara cea de-a patra victorie consecutiva in fata lui Real Madrid. Seria a fost deschisa sezonul trecut pe Camp Nou (2-0), a continuat cu amintitul 6-2, cu victoria la limita din tur, 1-0, iar in aceasta seara a consemnat un nou episod. Toate aceste victorii au fost obtinute sub comanda tehnica a lui Pep Guardiola, care devine al doilea antrenor din istoria clubului care obtine doua victorii in campionat pe terenul Realului. Primul fusese Frank Rijkaard, 2-1 in 2003-2004 si 3-0 in 2005-2006.

Meciul Real Madrid – Barcelona din aceasta seara a fost cel de-al 80-lea disputat de cele doua echipe pe Santiago Bernabeu. Balanta este in continuare favorabila Los Blancos care au in palmares 50 de victorii, in timp ce Barcelona a inregistrat succesul cu numarul 16. Celelalte 14 partide s-au incheiat la egalitate.

Scorul de 2-0 pentru catalani a mai fost inregistrat in alte doua randuri, in 1975-1876 si 1982-1983.