Ochelari polarizati...??

Fan Stiinta Allen Besnovich's Avatar Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta
    Data de inscriere
    20-03-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    2793
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    1128
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:

Ochelari polarizati...??

Am o pereche de ochelari, si din cate scriu producatorii, ar fi cu lentile de policarbonat. Insa stiu sunt anumite "chestii" cu ochelarii polarizati, am gasit pe net niste "teste" ar trebui sa vad niste reflexii gen curcubeu cand ma uit la lcd, etc ... eu nu le-am observat. Intrebarea mea este, sunt sau nu polarizati, acesti ochelari?
    link

Fan Stiinta Allen Besnovich's Avatar Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta Allen Besnovich este deja o vedeta
    Data de inscriere
    20-03-2006
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    38
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    2793
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    1128
    Puncte CF
    1.0
    Usergroups:
    mersi
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

0-day Member JOSEF reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    14-05-2013
    Varsta
    52
    Sex
    M
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    O lentila (sau o lupa, sau orice sticla optica, indiferent care) este polarizata atunci cand da voie sa treaca doar razelor luminoase in planuri paralele, asa: II. Ele pot fi si pe orizontala. adica asa=. iar asta se numeste polarizare. Daca le suprapui in sensul de +, nu mai vezi nimic, devin negre. Asa ca nu conteaza din ce sunt facute, pot fi si din piftie de curcan sau din gheatza de apa vie din fantana zanelor. Faza cu care fraieresc firmele la cumparare clientii, aia cu policarbonatul, (zis Lexan in State) e ca sa sparg si se zgarie ff greu. Asa ca daca vrei sa verifici, scoate o lentila (ca e cam greu sa o spargi chiar daca ai vrea tu, si de principiu ar trebui sa ai o montura elastica la ea), pune o l a 90 de grade fata de cealalta in fata ei si vezi daca se intuneca. Daca nu, ai dat banii degeaba. JOSEF

---------- Post added 14-05-2013 at 17:05 ----------

iar reflexiile cu ..cum ziceai? curcubeu? alea indica aberatie de sfericitate, defect fatal ce duce direct la rebut. Pentru o lentila sub focala de f28. Mai mult daca vrei, cauta si invata, asta e specialitate. JOSEF

---------- Post added 14-05-2013 at 17:08 ----------

Era cat pe ce sa uit: Viva Craiova Maxima, Vivat Irimescu!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: