...sa ma bag, sa nu maaa... bag !


 1. #1
  Junior STOP reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  08-10-2005
  Varsta
  68
  Sex
  M
  Mesaje
  55
  Mesaje bazar
  22
  Putere Reputatie
  38
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0

  ...sa ma bag, sa nu maaa... bag !

  ce parere aveti oameni buni,
  am un autocamion IFA L60 dat la vinzari auto care nu prea are cautare - lumea e speriata de taxe etc.-si ce m-am gindit: au lansat astia de pe la agricultura o chestie cu niste finantari nerambursabile de prin strainatate laolalta cu o banca romaneasca care te finanteaza fara sa ai nici-un leu.
  Va sa'zica daca te apuci de apicultura, spre exemplu, banca romana iti da jumatate din bani in valoare de citeva zeci de mii de euro pentru a acoperi partea ta de contributie iar diferenta pina la acoperirea investitiei se acorda de catre finantatorul extern. Se acorda o perioada de gratie de vreo trei-cinci ani de catre banca romana, pina porneste afacerea, apoi se incepe restituirea acestor bani bineinteles cu dobinda de rigoare (se restituie numai banii de la banca romana).
  Ma gindeam, ca daca am aceasta masina si as croi o stupina (poate mai multe) pe dimensiunea acesteia, as putea incropa o afacere rentabila, avind in vedere ca mierea se cauta ca aliment cit si ca medicament in acelasi timp.
  Masina ar fi necesara pentru transportul la pastorit. Se pot procura din banii imprumutati toate cele necesare procesului tehnologic cresterii albinelor, extragerii si prelucrarii mierii chiar si spatii pentru prelucrarea mierii, depozitarea ustensilelor si cazarea apicultorului.
  -Ce parere aveti, este o idee buna ? si daca da, o eventuala asociere cu altcineva ar fi binevenita ?
  Interesant ! toata povestea se garanteaza cu investitia .
  Va rog postati cu parerile voastre iar daca un apicultor si-ar exprima o parere ar fi cu atit mai bine. Multumesc !

 2. #2
  De-al casei geutz's Avatar geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta geutz este deja o vedeta
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Varsta
  44
  Sex
  M
  Mesaje
  376
  Mesaje bazar
  34
  Putere Reputatie
  39
  Reputatie
  1083
  Puncte CF
  300.0
  Ideea in sine este fiabila. Intr-adevar, ar fi mai rentabil sa pui masina la treaba si astfel sa produca bani, decat sa o dai la un pret de nimic. Din cate stiam eu, pt astfel de imprumuturi, potentialul investititor trebuie sa detina deja o parte din capitalul necesar (in bani sau in active), in cazul acesta masina putandu-se constitui in respectivul procent.
  Mierea este intr-adevar un produs cautat si, in consecinta, rentabil. Problema ar constitui-o piata de desfacere; din cate stiu eu, "Apicola" ofera preturi foarte mici pentru producatori, iar pentru export conditiile sunt foarte exigente. Sfatul meu de amator, inainte de a risca o ivestitie, asigura-te ca ai o piata de desfacere, cel mai bine fiind sa gasesti un apicultor cu experienta cu care sa te asociezi.
  Eu consider apicultura a fi una ditre cele mai frumoase si nobile ocupatii si iti urez multa bafta in continuare!!!
  Zâmbeşte !!!
  Mâine va fi mai rău . . .
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: