revenind putin la ideea de baza...
curse se pot organiza la noi si cu mai putin de-un milion, dar trebuie indeplinite inainte cateva conditii :
1. seriozitatea - este exclus sa organizezi cu ajutorul acr ! sunt buni doar la obtinerea autorizatiilor ( datorita relatiilor ) dar daca esti serios , le poti obtine si fara ei. marea majoritate a participantilor se asteapta la diferite mizerii/contestatii/probleme cand sunt si ei implicati. Ca exemplu, nu stiu sa fi fost vreo cursa unde n-au fost probleme cand acr-ul a fost implicat.
2. orice club care se respecta si-si doreste promovarea sportului la noi, se poate afilia la FRAS, taxa e 12 milioane pe an.nu e mult.FRAS-ul te poate ajuta f usor in obtinerea autorizatiilor pt cursa, si mai ales , iti pot pune la dispozitie celulele ( absolut necesare ) gratis. De unde si o importanta economie la cheltuieli, la fiecare cursa.
3. Sunt de parere ca daca faci o cursa, trebuie sa faci si niste sacrificii ( chiar si materiale ) in cazul in care nu iese f bine.Daca se va continua asa, cu tot felul de probleme, NICIODATA sponsorii locali nu vor vrea sa sponsorizeze vreun organizator...pt ce? pt certurile de la sfarsit? indiferent de motivele fiecaruia...
4. Cred ca toata lumea de a postat pana acum are dreptate ( fiecare in felul lui ) Omnia,Tenu, Sharpe,Bandit,Borat etc... , lucru care s-a vazut rar pe forumul asta.D.p.m.d.v inseamna pasi catre un numitor comun. finally...
5. Legat de sponsorizari locale va dau un singur exemplu : anul trecut Plus Auto a sponsorizat cu 2000 RON, cursa organizata de lamboiu. imaginati-va ce parere si-a facut sponsorul despre curse cand a primit o mapa de presa la sfarsitul cursei, unde numele lui era trecut pe ultima pagina, mentionat asa... ca sa fie. ca fapt divers lamboiu cu haita lui a avut o nota de plata de la hotelul unde au stat ( baut ) cronometrorii lui ( cu tot cu el ) de 1200 RON. fiecare isi imagineaza ce vrea...
Ghost-ul l-a invitat la cursa pe D-nul Nistor, si s-a dat in dreapta cu Titi, pe care-l aprecia f mult.Sotto i-a placut !
E un om de nota 10, si sunt sigur ca ar mai ajuta si-n alte dati, la curse organizate bine!
6. Recomandarea mea pt cursele de la noi, este sa scapati de "sindromul acr", sa fiti seriosi, si usor usor, or sa apara si sponsori si concurenti din alte orase, iar cand se va ajunge ca lumea sa vb de cursele de la Craiova si sa "bata"pe locurile de concurs, o sa fie suficienti bani pt organizatori sa nu mai dea din buzunarul propriu !
7. La cursa Ghost n-au existat sponsori mari , dar au existat suflete mari : Lamu' , Fupu al mare, care-au dat din buzunarul lor bani pt organizare, fara sa fie obligati cu nimic. Au facut-o pt sportul asta, mai ales cand au auzit ca avem invitati din CNR.
Ideea e ca poti strange bani de organizare si de la persoane fizice, nu neaparat trebuiesc cautati sponsori grei ( ca sunt putini )
sper sa nu va fi plictisit citind...

( m-am plicitisit eu de scris...

)