Torenti, calitatea de comprimare si sursa filmelor


 1. #1
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  45
  Sex
  M
  Mesaje
  22,774
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  151
  Reputatie
  13859
  Puncte CF
  1339.7

  Torenti, calitatea de comprimare si sursa filmelor

  1.Ce este BiTorrent ?
  Bittorrent este un protocol de file sharing in care utilizatorii acestuia fac schimb de date intre ei. Marele avantaj al bittorrentului il reprezinta faptul ca faci in acelasi timp si upload si download adica uploadezi la un alt utilizator cantitatea de date pe care ai downloadat pana la momentul respectiv (chiar daca nu ai terminat de dld).

  2.Clienti bittorrent
  Clientul BT este un program care "stie" sa lucreze cu micile fisiere torrent (fisiere de informatii). Exista mai multi astfel de clienti dar e recomandat sa folosesti Azureus sau BitComet(de preferat-mai usor de configurat si folosit). Daca te hotarasti sa folosesti Azureus o sa ia nevoie si de Java dar nu e o problema, fiindca dupa ce ai instalat clientul, vede ca n-ai Java si te intreaba daca nu vrei s-o dld (ii dai yes ca doar e gratis). Oricum ar fi bine sa instalezi amandoi clientii si sa vezi singur ce poate fiecare si care ti se potriveste; eu unul ii folosesc pe amandoi.

  3.Cum iau torrente de pe site?
  Ai dld micul fisier torrent da nu stii ce sa faci cu el? Nimic mai simplu... intri in BitComet/Azureus si dai open (sau click dreapta pe torrent-->open with) selectezi torrentul si ii dai unde sa se duca, dupa care astepti.

  4.Ce e ala seed?
  Dupa ce ai terminat de dld, torrentul trece pe seed fiindca ai devenit o sursa completa. De acum incolo o sa uploadezi torrentul la alte surse incomplete (cum ai fost si tu), asa ca ai face bine sa-l lasi pe seed. Si tie ti-a convenit ca ai avut viteza buna la dld, ca ai putut trage torrentul in totalitate asa ca acum e randul tau sa-i ajuti pe alti (asa cu si tu ai fost ajutat). Daca tragi ca spartu si nu tii seed in mod repetat o sa ajungi in IP filter sau/si cu ban pe tracker, ceea ce inseamna 0 seeds, 0 peers sau mai pe scurt ciao! Sper ca nu esti marlan si nu o sa se ajunga aici, deci cel mai bine ar fi sa tii seed cat mai mult poti si sa ajuti comunitatea sa creasca .(mai multe informatii mai jos)

  5.Cum pot face upload pe site??
  Tinand cat mai mult torrentul deschis.

  ========================Part II==================================

  A.Uploading

  De ce nu pot pune fisiere pe site?
  Numai anumiti utilizatori (Uploaders) pot face acest lucru..

  Ce criterii trebuie sa indeplinesc pentru a fi si eu Uploader?
  Conexiune puternica, acces la noutati impachetate corect si vointa. Don't call us, we'll call you.


  B.Conectabilitate

  Pana acum probabil ca ati remarcat faptul ca in lista de peers a unui torrent exista o coloana de 'Connectable'. Ce inseamna asta ? Pe scurt, daca esti conectabil sau nu. Importanta acestui factor este urmatoarea: un peer neconectabil ( sau in termeni de Direct Connect, pasiv ) nu poate decat sa se conecteze la altzi peeri conectabili, si implicit nu poate sa downloadeze decat de la ei.
  Cum pot sa fiu conectabil ? Daca ai un firewall, deschide port-urile pe care le-ai assign-at clientului tau de BitTorrent.
  Daca ai internet printr-o retea de bloc si nu ai ip propriu, vorbeste cu admin-ul tau sa itzi faca un port forward pe port-urile assign-ate clientului tau de BitTorrent
  Altfel, incearca pe forum.

  C.Seed & Ratio & Wait

  Ca si celelalte protocoale de P2P, si bittorrentul se bazeaza pe sharing. Ce il diferentiaza de alte protocoale, este ca fisierul este 'spart" in bucati si pe masura ce aceste bucati sunt descarcate in computerul dvs, aceste bucati pot fi luate de alti utilizatori, in acest mod informatia se raspandeste mult mai repede. Dupa ce fisierul este descarcat complet, el trece de la starea de Downloading la cea de Seeding, facand astfel fisierul disponibil si pt alti utilizatori. Seedingul are legatura si cu Ratio-ul. Ratio-ul este raportul upload/download. Utilizatorul face upload altora care si ei la randul lor fac upload si asa mai departe, ajutand la raspandirea fisierelor. Pentru a forta utilizatorul sa faca upload, s-a introdus sistemul de asteptare numit WAIT. Pe scurt, daca nu ai un ratio bun, nu poti descarca un fisier Asta deoarece foarte multi oameni s-au obisnuit sa fie doar consumatori, in special in sistemul dc++: dau share la niste porcarii, pun limita de upload si trag cat de mult pot, nu dau share la ce au tras si pleaca. Bittorrent vrea sa schimbe aceste practici si sa lase totul pe seama unui singur uploader.

  ===================Part III=======================================

  Stupid Questions!

  Q: Ce imi trebuie pentru a descarca?
  A: Internet si un client de torrent.

  Q: Am vazut pe situl X filmul cutare. Voi de ce nu il puneti?
  A: Cand si daca vor avea uploaderii chef sa faca asta, o vor face. Requesturile si PMurile catre uploaderi sunt inoportune.

  Q: De ce downloadez cu 2mb si uploadez cu 2k?
  A: Citeste capitolul deste Conectabilitate si leecheri.

  Q: De ce la un torrent de 700Mb am tras 3Gb?
  A: E o problema de hash. Opreste, sterge fisierele rar si sfv si reia downloadul.

  Q: Cum conving adminul de la munci sa-mi deschida portul de bt?
  A: Mituidu-l cu filme porno.

  Q: Ce inseamna port X is blacklisted?
  A: Inseamna ca tre sa pui mana sa schimbi portul.

  Q: Ce inseamna rejected by tracker - torrent not registered with this tracker?
  A: Inseamna ca torrentul nu e al nostru sau nu mai e pe site.

  Q: De ce sunt atatea arhive? Unde e filmul, mane?
  A: Cauta .rar-ul si da-i extract si nu mai plange ca o fata mare la primu futai. Eventual baga un ochi pe aici

  Q: Vreau si eu sa fiu uploader. Cum fac?
  A: Asteapta ca te vom contacta noi.

  Q: Eu sunt smecher, iau de pe extern, ce nevoie am de voi?
  A: Nu ai. La revedere.

  Q: Ce e aia cam, svcd, dvdrip?
  A: Vezi mai jos next post

  Q: Ce inseamna "Error: Tracker Response Error : Connection Limit Exceed! You may only leech from one location at a time!" ?
  A: Opreste clientul jumatate de ora si revino. Eroarea s-a produs atunci cand clientul de torrent nu a fost inchis corect.

  Q: Am RDSLink, se contorizeaza downloadul de pe acest site?
  A: Nimanui nu-i pasa.

  CAM -

  Este un rip filmat in sala de cinema cu o camera digitala. Un trepied este adesea folosit, dar de multe ori acest lucru nu este posibil, asadar imaginea este pe alocuri tremuranda. De asemenea, locatia nu este intotdeauna cea mai fericita, fiind uneori filmat dintr-o parte. Daca este taiat corespunzator, atunci este mai greu de detectat, dar se observa daca este text pe ecran, dar de multe ori aceste release-uri sunt lasate cu benzi negre la marginile ecranului. Sunetul este luat de la microfonul camerei video si, in special la comedii, se pot auzi rasetele audientei. Datorita acestor factori, imaginea si sunetul sunt slabe, dar uneri cinematograful este gol si se poate vedea si auzi decennt. Este recomandat sa descarcati intai sampleul, pentru a verifica calitatea.


  TELESYNC (TS) -

  Un telesync seamana cu un CAM cu exceptia ca foloseste o sursa audio externa (de obicei un jack audio din scaun pentru persoanele tari de urechi). O sursa audio directa nu asigura o buna calitate audio, deoarece poate interfera cu zgomote de fundal. Uneori un TS este filmat intr-un cinematograf gol sau din camera de proiectie cu o camera profesionala, asigurand o calitate mai bun a imaginii. Calitatea variaza drastic, verificati sample-ul inainte de a descarca un release. Multe TSuri sunt CAMuri etichetate gresit.


  TELECINE (TC) -

  Telecine este rezultatul copierii digitale a benzii de cinema. Sunetul si imaginea sunt foarte bune, iar in ultima vreme au devenit din ce in ce mai dese. A nu se confunda TC cu TimeCode, care are un cronometru vizibil pe ecran pe tot parcursul filmului. De asemenea, multi confunda TC cu DVDRip, datorita calitatii.


  SCREENER (SCR sau VHS.SCR) -

  Este o caseta VHS, trimisa inainte de lansare magazinelor de inchirieri sau altor locuri in scopuri promotionale. Un screener are de obicei un aspect 4:3 (full screen), desi screenere letterboxed au existat. Principala problema este un "ticker" (un mesaj care se plimba pe ecran cu copyright-ul si numarul de telefon anti-copiere). De asemenea, daca banda contine numere de inregistrarea sau alte semne dupa care se poate identifica provenienta, acestea trebuiesc si ele blocate, de obicei cu o banda neagra. Aceasta dureaza uneori cateva secunde, alteori tot filmul, si unele poti fi chiar mari. In functie de echipamentul folositi, calitatea screener-ului variaza de la excelenta, realizat de pe un MASTER, la foarte proasta, realizata pe un video-recorder obisnuit prin captura inferior calitativa. Cele mai multe screenere sunt transformate in VCD, dar au existat si cateva SVCD, unele chiar foarte bune.


  DVD-SCREENER (DVDSCR) -

  Aceleasi premise ca un screener, dar transferate pe DVD. De obcei letterbox, dar fara bonusurile pe care le va contine DVDul final. Mesajul este de obicei in afara benzilor negre si va deranja vizionarea. Daca ripper-ul stie ce face, un DVDscr ar trebui sa fie foarte bun. Se transfera de obicei in SVCD sau XviD.


  DVDRip -

  Copie de pe DVDul final (comercializat). Daca este posibil, acesta este lansat PRE, adica inaintea punerii lui in vanzare (eg. Star Wars EP2) si calitatea ar trebui sa fie excelenta. DVDripurile sunt lansate in SVCD si XviD.


  VHSRip -

  Transferat de pe o caseta VHS comerciala, de obicei casete cu skating/sport si release-uri XXX.


  TVRip -

  Episoade sau TV capturate in diverse formate.
  HR HDTV sunt cele mai bune, sunet AC3, calitate video peste DVDRip.
  Urmeaza HDTV (high definition tv), apoi DSR (digital satellite rip) si PDTV (pure digital).
  Ripurile VCD/SVCD/DivX/XviD sunt acceptate de scena.


  WORKPRINT (WP) -

  Workprintul este o copie a unui film care nu a fost terminat. Poate avea scene lipsa si calitate variza de la excelent la foarte prost. Unele WP-uri difera de versiunea finala (in Men In Black lipseau extraterestrii, locul lor fiind luat de actori) iar altele contin scene in plus (Jay and Silent Bob). WPurile reprezinta un bonus de colectie, pe langa varianta finala.


  DivX Re-Enc -

  DivX re-enc este luat de pe sursa VCD si reencodat intr-un fisier avi. Abunda pe sistemele P2P, sunt adesea etichetate Film.Nume.Grup(1of2) etc. Grupuri cunoscute care fac asta sunt SMR si TND. Nu merita downloada-ate decat daca doriti o copie mai mica a unui film. De evitat.


  Watermarks -

  Multe filme provin de pe Asian Silvers/PDVD (vezi mai jos) si sunt etichetate de persoanele responsabile. De obicei cu o litera sau cu un mic logo, in unul din colturi. Cunoscute sunt insemnele "Z" "A" si "Globe".


  Asian Silvers / PDVD -

  Aceastea sunt filme lansate de piratii asiatici si sunt adesea cumparate de un grup si lansate ca fiind ale lor. Sunt foarte ieftine si disponibile in multe tari si este foarte usor sa lansezi un asemenea release, de aceea sunt foarte multe de acest tip acum, de obicei facute de grupuri mici care nu rezista mai mult de cateva release-uri. PDVDurile sunt acelasi lucru, dar lansate pe DVD. Au subtitrari detasabile si calitatea este mai buna decat a release-urilor Silver. Acestea sunt ripate ca un DVD normal, dar sunt lansate ca VCD.


  Etichetele Scenei...

  PROPER -

  Conform regulilor scenei, cine lanseaza primul un Telesync a castigat acea cursa (de exemplu). Dar daca calitatea release-ului este slaba si alt grup are un alt telesync (sau aceeasi sursa de calitate superioara) atunci este adaugata eticheta PROPER pentru a evita ca releaseul sa fie "duped". PROPER este cea mai subiectiva eticheta din scena si exista multe discutii daca PROPER-ului este mai bun calitativ decat releaseul original. Multe grupuri lanseaza PROPERuri doar din disperarea de a fi pierdut cursa. Motivul pentru PROPER trebuie inclus in NFO.


  LIMITED -

  Un film cu eticheta LIMITED este rulat in mai putin de 250 de cinematografe, de obicei filme mici (precum filmele de arta).


  INTERNAL -

  Un release internal este facut din mai multe motive. Grupurile DVD clasice realizeaza multe releaseuri INTERNAL, pentru a evita ca acestea sa fie "duped". De asemenea, releaseurile scazute calitativ sunt etichetate INTERNAL pentru a nu "murdari" reputati grupului, sau pentru ca deja exista mai multe ripuri. Un release INTERNAL este disponibil pe site-urile afiliate grupului, dar nu pot fi transferate pe alte site-uri fara cererea administratorilor. Unele releaseuri INTERNAL sunt oprite la nivel de IRC/Newsgroups, depinzand de titlu si popularitate.


  STV -

  Straight To Video. Nu a fost rulat in cinematografe si de aceea unele site-uri nu le permit.


  Etichetele ASPECT RATIO -

  Acestea sunt *WS* for widescreen (letterbox) si *FS* pentru Fullscreen.


  REPACK -

  Daca un grup lanseaza un rip cu probleme (arhiva lipsa, sunet busit), vor lansa un Repack in care vor repara problemele.


  NUKED -

  Un film poate fi nuked pentru diferite motive. Site-urile individuale vor nuka pentru ca s-au incalcat regulile interne (de pilda "fara Telesync-uri") dar daca filmul are un defect grav (nu are sunet 20 de minute, CD2 este gresit etc) atunci se va petrece un nuke global, iar oamenii care il muta din site in site isi vor pierde creditele. Filmele nuked pot ajunge pe sistemele p2p, dar e o idee buna sa fie verificat motivul pentru care a fost nuked. Daca un grup a realizat ca este ceva in neregula cu un release, pot cere un nuke.


  Motive pentru NUKE...

  o lista cu motivele pentru care un film poate fi nuked (de obicei DVDRip)

  BAD A/R = aspectul gresit, i.e. oamenii apar prea grasi/subtiri
  BAD IVTC = inverse telecine gresit. procedeul de convertire a frameurilor a fost incorect.
  INTERLACED = linii negre la derulare, deoarece ordinea campurilor a fost incorecta.


  DUPE -

  Dupe este foarte simplu: daca un release exista, un altul nu poate fi lansat fara un motiv intemeiat (proper).
  Last edited by Moderator; 13-12-2005 at 09:44. Motiv: Automerged Doublepost

 2. #2
  Gamer myhaiu's Avatar myhaiu reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  04-11-2005
  Varsta
  37
  Sex
  M
  Mesaje
  208
  Mesaje bazar
  134
  Putere Reputatie
  39
  Reputatie
  18
  Puncte CF
  40.0
  Usergroups:
  Inca o completare ar fi ca sunt si clienti bittorrent banati de anumite trackere si trebuie sa ai mai multi ca sa vezi care merge. De exemplu eu downloadez cu utorrent pentru ca azureus si bitcomet nu-mi merg pe un tracker, de altfel se specifica ca nu sunt folositi si poti sa astepti mult si bine sa downloadezi cu toate ca se conecteaza si vede ca are mai multe surse complete de unde poti trage.
  Congratulation your email address has won (US$1,000 000.00) yahoo lottery award

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: