După deplasarea dezastruoasă de la Timişoara, Ştiinţa s-a mai făcut o dată de râs sâmbătă. Eşecul categoric este cu atât mai umilitor cu cât a fost înregistrat în faţa ultimei clasate, Sportul Studenţesc, echipă ce acumulase numai 10 puncte după 22 de etape.

În faţa a 1.500 de spectatori prezenţi pe stadionul din “Regie”, majoritatea fani ai oaspeţilor, Sportul a făcut ce a vrut cu defensiva olteană şi s-a impus la scor de neprezentare, trimiţând Universitatea cu ambele picioare în “groapa” luptei din subsolul clasamentului.

O ocazie şi, apoi, nimic

În căutare de puncte pe terenul “lanternei roşii”, Napoli a început meciul cu o formulă ofensivă, Firţulescu şi Mihai Costea ajutându-i de pe benzi pe Florin Costea şi Subotic, trimişi în coasta apărării “studenţilor”. Oltenii au început tare jocul şi, după numai patru minute de la debut, Zoro a ratat o şansă imensă, reluând peste poartă din şase metri. Odată irosită ocazia fundaşului ivorian, s-au terminat şi pretenţiile ofensive ale Ştiinţei.

Gazdele au preluat frâiele jocului şi au intensificat treptat presiunea la poarta lui Lung jr., însă, până spre finalul reprizei, elevii lui Mulţescu şi-au arătat şi ei neputinţa la finalizare, în timp ce atacul oltean făcea doar act de prezenţă. Cu două minute înainte de intrarea la cabine, Ferfelea a deschis scorul cu o execuţie de efect din centrul careului, fără şanse pentru Lung.

Mingea ieşise în aut la centrarea care a precedat golul, însă asistentul Oniţa nu era atent. Centralul cu nume de legendă olteană, Marian Balaci, a compensat, însă, greşeala tuşierului, anulându-i aiurea un gol lui Curelea, în ultimele secvenţe ale mitanului. La reluare, Napoli i-a pedepsit cu lăsarea pe bancă pe Firţulescu şi Florin Costea pentru evoluţia catastrofală, locurile lor fiind luate de Gângioveanu, respectiv Stoianof.

Lopes a jucat la ei

După numai cinci minute de joc, tot alb-negrii au punctat, după ce Curelea l-a depăşit mult prea uşor pe Zoro şi a înscris simplu. Oltenii au încercat şi ei să replice, însă Gângioveanu a făcut-o lată: l-a ţinut pe Postolache în careu şi le-a dat şansa gazdelor să se desprindă. Tibi Bălan a transformat lovitura de pedeapsă şi scorul a căpătat proporţii jenante pentru Ştiinţa.

Spre final, pe relaxarea “studenţilor”, Ştiinţa a început să fie periculoasă. Mai întâi, centralul Balaci şi-a completat evoluţia catastrofală, refuzând un penalti clar la un fault asupra lui Stoianof, apoi Subotic a zguduit transversala din lovitură liberă de la marginea careului, în timp ce David Lopes a reuşit ratarea campionatului. Fundaşul brazilian a deviat în bară din jumătate de metru mingea trimisă spre gol de Subotic. S-a încheiat 3-0 şi Universitatea a rămas deasupra liniei doar graţie paşilor împiedicaţi ai contracandidatelor. Joi, în Bănie, se aşteaptă un derbi decisiv între olteni.


Sursa: editie.ro