Poliţiştii craioveni din cadrul Secţiei Regională de Poliţie Transporturi Craiova au finalizat cercetările într-un dosar penal complex întocmit pe numele mai multor angajaţi ai SNCFR – Regionala Craiova.

Dosarul a fost întocmit în urmă cu mai multe luni, anchetatorii reuşind să finalizeze cercetările în această săptămână. În dosar, lista inculpaţilor a fost lungă, aceştia fiind trimişi în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni. Astfel:
- GHEORGHE M.pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu în formă calificată şi evaziune fiscală,
- VALENTINA G. pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual şi complicitate la: delapidare, abuz în serviciu în formă calificată şi evaziune fiscală,
- FLORIN N., MARIAN S. şi GABRIEL A. pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu,
- DUMITRU R.pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu,
- DUMITRU M. pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare.

Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în cursul anilor 2007 şi 2008, Gheorghe M., în complicitate cu Valentina G., a efectuat aprovizionări de materiale de la mai multe societăţi comerciale fără ca marfa să fie adusă în unitate, recepţionată şi dată în consum, prejudiciind prin aceasta unitatea cu suma de 1.564.803,44 lei şi bugetul consolidat al statului prin TVA dedus ilegal cu suma de 287.517,11 lei.
Marian S.şi Alin N.şi-au îndeplinit în mod defectuos, din culpă, sarcinile de serviciu prin aceea că au semnat ordinele de plată (a doua semnătură) cu ajutorul cărora Gheorghe M. a achitat facturi pentru materiale pe care şi le însuşise.
De asemenea, Gabriel A., nu a verificat evidenţele contabile (jurnale TVA, balanţe, situaţii centralizatoare) în care Valentina G., fără a-i aduce la cunoştinţă, a înregistrat documente contabile fictive, documente ce se refereau la aprovizionări de materiale, obiecte de inventar.
Învinuitul Dumitru M. a beneficiat de reparaţia autoturismului proprietate personală, în valoare de 4.406,76 lei, sumă de bani ce a fost achitată din contul unităţii prejudiciate de către Gheorghe M.
De asemenea, Dumitru R. şi-a încălcat îndatoririle de serviciu din culpă prin acceptarea a două facturi emise de o societate comercială şi trimiterea acestora la sucursala unităţii, prin semnătura sa certificând recepţionarea mărfii deşi, în realitate, aceasta nu a fost adusă în unitate.

Sursa: www.lupamea.ro