La momentul actual, oraşul susţine două echipe de fotbal din fonduri publice. Cum vezi această situaţie? Ar trebui ca o parte din aceşti bani să se îndrepte şi spre alte ramuri sportive?
Am mai zis cu ceva timp în urmă că sunt susţinute două echipe de fotbal, care nu ştiu ce performanţe au. Cred că ar trebui acordat sprijin şi pentru handbal, unde au fost mereu rezultate. Vreau să spun că nicio altă echipă din Slatina nu a mai promovat în prima ligă, dar cu toate astea a fost susţinută foarte puţin. Părerea mea e că se dau prea mulţi bani la fotbal faţă de alte sporturi.
În aceste condiţii, ar trebui ca Slatina să fie reprezentată de o singură formaţie?
Cred că da. O singură echipă ar fi de ajuns. Dacă vor fi şi rezultate, cu atât mai bine.

Pentru cele două grupări locale, Alro şi CSM, s-au alocat peste un milion de euro. Cum ţi se pare această sumă?
În general, în fotbal echipele au un buget mai mare decât la alte sporturi. Nu pot să vorbesc prea mult despre bani, pentru că, fiind jucătoare, nu am nicio legătură cu partea asta, rolul meu e să joc şi să am rezultate. Oricum, mi se pare foarte mult faţă de bugetul care e aici la Cluj, echipă cu performanţe în handbal.

Este fotbalul favorizat în detrimentul altor discipline sportive?
Tot timpul a fost aşa. S-a văzut că în ultimul timp până şi echipa naţională de fotbal nu a avut rezultate. La Slatina eu mi-aş fi dorit o echipă de handbal în Liga Naţională, însă n-au vrut să se implice. La fotbal, deşi s-a stabilit ca obiectiv promovarea, dar s-a ratat mereu, echipa a fost susţinută de fiecare dată. Au fost aduşi jucători cu salarii foarte mari, care n-au făcut prea multe, dar nimeni nu s-a gândit şi la handbal, unde s-a reuşit o promovare în Ligă.*

Este politicul implicat prea mult în sportul slătinean?
N-aş putea spune asta, sunt plecată de 6 ani din Slatina. Ce ştiu e că la Cluj politicul nu e implicat deloc, echipa e susţinută de sponsori. Deşi am plecat de atâta timp, am văzut comentarii că eu aş fi luat o grămadă de bani de la Slatina. Dar când unii nu au nicio treabă, trebuie să îşi facă de lucru.Sursa: gazetanoua.ro