Elevii din Slatina şi părinţii lor vor avea posibilitatea să studieze în detaliu ofertele educaţionale ale grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din oraş în cadrul unui Târg Educaţional. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt spun că evenimentul se va organiza în luna mai, la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”. Şefii instituţiei care coordonează învăţământul oltean au organizat deja întâlniri cu directorii de unităţi şcolare pentru a stabili toate detaliile târgului.

*

„Vom avea la sediul inspectoratului o întâlnire de lucru despre organizarea Târgului de oferte educaţionale în vederea promovării activităţii educative şcolare şi extraşcolare la nivelul municipiului Slatina. Beneficiarii acestui târg sunt elevii şi mai ales părinţii”, a precizat Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a ISJ Olt.


Organizatorii târgului speră ca evenimentul care se va întinde pe trei zile să atragă cât mai mulţi vizitatori.

*

„Târgul va fi organizat pe trei secţiuni: învăţământ preşcolar, învăţământ gimnazial şi învăţământ liceal, fiind rezervată câte o zi pentru fiecare tip de instituţie. Promovarea activităţii târgului se va face prin intermediul unor «patrule» constituite din elevi ai unităţilor de învăţământ implicate în eveniment”, a adăugat reprezentanta inspectoratului.

Ajutor pentru părinţi

Gabriela Constantinescu spune că organizarea unui Târg cu ofertele educaţionale ale şcolilor i-ar ajuta, în primul rând, pe slătinenii ai căror copii sunt în clase terminale, la ciclurile gimnaziale sau liceale, şi pe cei care-şi trimit copii în clasa întâi. Părinţii ar fi astfel scutiţi de drumuri făcute pe la unităţile de învăţământ din municipiu.

*

„Dorinţa noastră este de a veni în întâmpinarea părinţilor, adunând în acelaşi spaţiu ofertele educaţionale ale tuturor unităţilor de învăţământ. Părinţii au astfel posibilitatea de a opta pentru instituţia la care îşi vor trimite copiii”, a punctat ea.


În Slatina există 22 de grădiniţe, opt şcoli generale şi nouă licee.Sursa: gazetanoua.ro