Trebuie acceptată din start ideea care promovează politica drept o combinaţie de manipulări. Nu se poate altfel. Cel care neagă asta este fie demagog, fie un naiv incurabil. Pe această temă s-au scris munţi de cărţi, s-au marcat destine, s-au conturat imperii. În fiecare idee politică se află un dram de manipulare. Amintiţi-vă lacrimile lui Băsescu din 2004, atunci când Stolojan făcuse roşu-n gât! Priviţi evoluţia conglomeratului de stânga şi de dreapta, numit USL, defilarea acestuia prin sondajele de opinie, pentru a înţelege ce-i aia manipulare!


Problema este că uneori mulţimile acceptă asta. E un drog pe care societăţile îl ingeră, tocmai pentru a avea linişte şi stabilitate socială.
Recent, la Slatina, la început de aprilie, chiar de ziua păcălelii, deputatul Ştirbu de la PNL, preşedintele Ciugulea, de la acelaşi partid, au ieşit în public să ceară demisia managerului Vladu, de la Spitalul de Urgenţă din Slatina. Motivul invocat de aceştia, faptul că şeful stabilimentului sanitar nu a făcut suficiente plecăciuni la guvernanţii de la Bucureşti, pentru a aduce bani la spital. Într-un acces de manipulare ordinară, făcută ca la uşa cortului, când unul, când altul, au plâns, cu lacrimi de crocodil, pe umerii spitalului slătinean.


E dreptul politicienilor să facă declaraţii belicoase, să mimeze grija faţă de aproape, dar uneori, chiar şi în această privinţă, e nevoie de bun-simţ. Asta pentru că, din postura de consilier judeţean, de vicepreşedinte la CJ Olt, Ciugulea nu a iniţiat nimic concret, în nume personal, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pentru spitalul unde manager e Vladu de la PDL. Unde se tratează de fapt toată lumea. Mai departe, în arhiva Camerei Deputaţilor, acolo unde Ştirbu activează, acesta nu a depus nici un proiect, nici o făcut nici o interpelare pe tema aceluiaşi spital.


Iar atunci când nu ai capacitate, nu ai intenţii, se cuvine, măcar pentru un timp, să taci din gură. Chit că te cheamă Ciugulea, chit că te cheamă Ştirbu. Altfel, cei doi liberali au vrut să mintă atunci când au cerut demisia managerului Vladu, un popor oltean, pe care amândoi îl cred naiv din cale afară. Cât de frumos ar fi fost, cum ar fi intrat în istoria judeţului, apostolii neamului liberal, dacă, în loc să ceară demisia lui Vladu, şi-ar fi cerut, unul altuia, exact acelaşi lucru. Atunci lumea ar fi apreciat sinceritatea lor şi ar fi luat act de bărbăţia politică a unor lideri efemeri care au înţeles, mai bine mai târziu decât niciodată, că mintea lor nu a produs, pentru bunăstarea celor pe care-i reprezintă, decât mătreaţă şi declaraţii aiuritoare…Sursa: gazetanoua.ro