Infracţiune circulaţie – conducere sub influenţa băuturilor alcoolice
În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 11.15, lucrători din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi în timp ce se aflau în serviciul de patrulare l-au depistat în trafic pe Ţ.CONSTANTIN, 49 de ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi în timp ce conducea o autoutilitară, proprietate personală, având o concentraţie alcoolică de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele conducătorului auto fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Infracţiuni circulaţie - conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis
Ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Calafat în timp ce se aflau în serviciul de patrulare au depistat în trafic, pe strada 22 Decembrie, pe D.CLAUDIU, 23 de ani, din comuna Piscu Vechi, judeţul Dolj în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, pe scaunul din dreapta se afla O.GABRIEL, 23 de ani, din Piscu Vechi, proprietarul autoturismului, iar cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta a condus autoturismul din localitatea Piscu Vechi, pe DN 55 A, până în Calafat, având o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care l-a încredinţat spre conducere lui D.CLAUDIU, deşi cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere.
Celor doi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.