Faţa parcului central din Balş se schimbă de la o zi la alta. Borduri noi, aspersoare ascunse comandate prin calculator, arbori, arbuşti, pergole şi multe piese de mobilier stradal au apărut parcă „peste noapte”. În decursul a două săptămâni, constructorul a reuşit cu numai şapte oameni să transforme parcul într-un adevărat şantier.

„Mi-am dorit foarte mult să fac această cascadă cu gust”

Marian Trandafir, managerul firmei Data Incorporated, care efectuează lucrarea parcului din Balş, este mulţumit de felul în care aceasta decurge.

*

„Avem în jur de două săptămâni de când lucrăm. Am cinci oameni de aici, din Balş, şi doi de la Bucureşti. Până acum am reuşit să realizăm bordurarea, irigaţii pentru 7.000 mp cu 25-45 de aspersoare controlate cu ajutorul calculatorului, 25 de pergole, 5 arcade, plantarea a 120 de arbori foioşi şi 220 de arbuşti, dar nu în ultimul rând realizarea unei cascade cu pietre de munte în mijlocul parcului. Mi-am dorit foarte mult să fac această cascadă cu gust, iar pentru mine cascada are o valoare sentimentală însemnată”, spune Marian Trandafir.

*

Cascada este realizată pe sistem recircular cu pompă, care are capacitatea de 16 metri cubi pe oră. Şi aceasta este manevrată computerizat”, adaugă Trandafir.

Pentru săptămâna curentă, constructorul şi-a propus să monteze poarta de la intrarea în parc, să aducă două foişoare, dar şi un podeţ din lemn.

Sursa: gazetanoua.ro