Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că decizia ICCJ privind creşterile salariale în educaţie se referă la drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009, care vor fi plătite când resursele economice ale ţării vor permite, informează Mediafax.

"Am avut o discuţie foarte bună şi concretă cu partenerii şi colegii de la UDMR pe două probleme principale: problema salarizării în învăţământ şi problema dialogului social şi a Codului dialogului social", a spus Boc, după întâlnirea cu parlamentarii UDMR.

El a ţinut să precizeze că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "este şi va fi respectată", subliniind că în România nu se pune problema de a nu fi respectată o hotărâre a ICCJ sau a unei instanţe judecătoreşti.

"Această decizie a ICCJ acoperă perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este vorba despre drepturile salariale care vor fi recuperate de către profesori pe acel interval de timp. Acele drepturi salariale, potrivit legii, vor fi plătite în momentul în care resursele economice ale ţării permit pe baza reeşalonării aşa cum sunt reeşalonate şi alte drepturi restante din trecut pe alte categorii sociale", a explicat premierul Emil Boc.

Sursa: www.lupamea.ro