Şapte unităţi de învăţământ din judeţul Olt vor fi inspectate de reprezentanţi ai Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP).
Controlul ar urma să se desfăşoare în perioada 28 martie-31 mai 2011 şi face parte dintr-un proiect strategic european.

*

„În cadrul proiectului strategic «Dezvoltarea sistemului naţional de management şi asigurare a calităţii în învăţământul preuniversitar», co-finanţat din Fondul Social European prin POS-DRU, ARACIP va derula, în perioada 28 martie-31 mai 2011, pilotarea standardelor de acreditare specifice şi a standardelor de referinţă specifice pentru fiecare nivel de învăţământ şi tip de unitate şcolară”, a precizat Gabriela Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului (ISJ) Olt.


Unităţile şcolare oltene care vor primi vizita celor de la ARACIP sunt: Şcoala Specială cu clasele I-VIII Balş; Şcoala Postliceală Sanitară Slatina; Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Slatina; Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 Balş; Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 Caracal; Grădiniţa cu Program Normal Traian; Clubul Sportiv Şcolar Caracal.

*

„Pentru aceste unităţi de învăţământ se va aprecia gradul de îndeplinire a cerinţelor din standardele naţionale de calitate şi se vor identifica elementele care au condus la acest rezultat”, a completat Gabriela Constantinescu.


Pilotarea se va realiza pe un eşantion reprezentativ de 300 de unităţi de învăţământ preuniversitar, de stat şi particular, din toate judeţele României. Reprezentanţii ARACIP consideră că acest lucru va permite o evaluare externă specifică a calităţii educaţiei.Sursa: gazetanoua.ro