Nici ieri, inculpaţii şi părţile vătămate nu au putut fi audiate în cauză. Şedinţa a început cu trei cereri de eliberare provizorie depuse de avocaţii lui Marius Veţeanu, Giani Gigi Budor şi Marin Mihai.

Părţile vătămate nu prea îi cunosc pe inculpaţi

Prima cerere luată în discuţie a fost cea a lui Marius Veţeanu. Avocatul a motivat eliberarea sub control judiciar prin prisma faptului că inculpatul nu poate influenţa în vreun fel aflarea adevărului. Budor a fost cel mai vociferant dintre cei aflaţi în boxa acuzaţilor. Din nou acesta a susţinut că în cazul său s-a comis o gravă eroare şi a cerut instanţei să fie pus faţă în faţă cu victimele.

*

„În rechizitoriu de vorbeşte despre un anume Giali, în niciun caz Giani. Acest Giali există şi nu sunt eu”, a spus Budor.

*

Una dintre părţile vătămate, Mihai Teodorescu, a recunoscut că nu este vorba despre Budor. „Nu acesta este persoana despre care am vorbit în faţa procurorilor. Pe acesta îl cunosc, dar n-aş putea spune când l-am văzut. Posibil la una din întâlnirile mele cu Enache, el aflându-se la o masă alăturată”, a declarat Mihai Teodorescu.

*

Florentina Teodorescu, însă, şi-a susţinut declaraţia iniţială şi a spus că l-a văzut la poarta sa. Celelalte părţi vătămate au spus că nu îi cunosc pe Veţeanu şi Budor, dar pe Marin Mihai, da.

Cerere de restituire a cauzei la procuror

Avocatul lui Ştefan Dincă, zis Lari, a fost cel care a solicitat redistribuirea cauzei la procuror pentru reluarea urmăririi penale şi, implicit, eliberarea inculpaţilor aflaţi în stare de detenţie. Rând pe rând, şi ceilalţi avocaţi ai părţilor inculpate au susţinut cererea de redistribuire.

*

„Fiind primul termen la care se întrunesc toate procedurile, părţile vătămate şi inculpate sunt prezente în sală, s-a înaintat această cerere”, ne-a declarat avocatul Vedere.


Auzind că membrii grupării ar putea fi puşi în libertate, una dintre părţile vătămate a izbucnit în faţa instanţei: „Cum să fie puşi în libertate?! Eu am fost ameninţată, am văzut pistol la brâu. Am copii mici. Au venit la uşa mea şi m-au ameninţat”.*

*

Constantin Enache a sărit ca ars când a auzit declaraţia femeii şi i-a cerut să-i identifice pe cei care au ameninţat-o.

*

„Dumneata ai fost la mine şi m-ai ameninţat”, a continuat femeia.

Termen pentru conceptarea tuturor părţilor

După o jumătate de oră, timp în care instanţa s-a retras pentru deliberare, a venit şi soluţia. Judecătorul Carmen Marinescu a respins cererea de restituire a cauzei, dar a acordat termen pentru conceptarea tuturor părţilor vătămate sau civile. Procurorul DIICOT Liviu Bălan va trebui să reia urmărirea penală în cazul unor părţi inculpate. Una dintre acestea este Giani Gigi Budor.
Enache Constantin a răbufnit din nou în faţa instanţei când a aflat că nu va fi audiat.

*

„Doamna judecător, vă rog să ne audiaţi! Am nişte întrebări magice, îi rup”, a spus acesta referindu-se la soţii Teodorescu, părţi vătămate în dosar.

*

Mafiotu’ susţine că aceştia au dosare penale pe rol, altele încheiate cu condamnări, însă ei sunt în libertate.Sursa: gazetanoua.ro