Pentru primele clasate, meciurile disputate la sfârşitul acestei săptămâni par accesibile din punct de vedere al poziţiei ocupate în clasament. Pentru Recolta Stoicăneşti, care se află la egalitate de puncte cu alte două formaţii, urmează o nouă pauză.

Potcoava şi Vişina, nemulţumite de decizii

Chiar dacă etapa anterioară s-a încheiat, meciul dintre Petrolul Potcoava şi Gloria Vişina continuă în culise. Oficialii ambelor echipe acuză măsurile luate împotriva lor. Cele trei puncte au ajuns, până la urmă, la petrolişti.


„Un jucător de-al nostru a primit două etape de suspendare. Terenul ne-a fost suspendat pentru două etape, iar acum suntem puşi în situaţia de a căuta un teren pe care să jucăm acasă. La Potcoava nu putem juca, pentru că nu este omologat stadionul, cred că o să jucăm pe la Slatina”,
spune Manuel Enăchioaia, reprezentant al Petrolului Potcoava.

*

Legat de acuzaţiile grave aduse echipei sale după meciul cu Vişina, Enăchioaia le consideră deplasate.


„Şi observatorul şi domnul Sârbu au declaraţii de parcă ar fi fost la un alt meci. A avut loc un incident provocat de ei, nu a luat nimeni bătaie. Iar despre suporterii intraţi pe teren despre care s-a vorbit, a fost numai unul şi acela care abia se ţinea pe picioare. Am fost acuzaţi că nu avem pază, dar şeful de post era la stadion. Observatorul cred că a adormit. Consider aceste sancţiuni exagerate, iar ceea ce s-a întâmplat pe stadion nu a fost nici un sfert din ceea ce a declarat Sârbu”,adaugă acelaşi Enăchioaia.


Pe de altă parte, conducerea Gloriei Vişina intenţionează să depună un memoriu pentru a recupera cele trei puncte pierdute la masa verde.


„În documentele care ne-au fost date scrie clar că, în caz de întreruperea jocului de către arbitru, iar echipa gazdă nu are organe de pază sau ordine, aceasta pierde jocul respectiv cu 3-0 şi i se suspendă terenul. Ei (n.red. – reprezentanţii AJF) au judecat după ureche, se contrazic singuri în regulamente. Scrie clar, este obligatorie prezenţa a 5-8 oameni de ordine la jocurile de campionat, fără de care aceste jocuri nu încep. Încercăm să depunem un memoriu în acest sens la Biroul Executiv. AJF trage să o scoată pe Potcoava pentru primul loc, e interesul lor. Am cerut o explicaţie legată de Regulament, iar domnul Constantinescu m-a luat de mână şi m-a dat afară, nu e posibil aşa ceva! Aici e interesul lui George Constantinescu, el ia hotărâri înainte de comisie. Căpitanul de echipă de la Potcoava, Burcea, ne-a spus în faţă că ei ştiau de dimineaţă că vor câştiga cu 3-0 şi lor le vor suspenda terenul două etape. Le-a suspendat două etape ca să poată juca acasă cu Stoicăneştiul. Terenul trebuia să fie suspendat, conform regulamentului, până la zece etape. Şi Grădinile şi multe echipe sunt nemulţumite de deciziile Comisiei de Disciplină. Am venit de la o sută şi ceva de kilometri, am rupt maşina prin gropile ălea pe la Tufeni şi au luat punctele copiilor ăstora care conduceau la momentul incidentului şi le-au dat celor de la Potcoava că vrea George Constantinescu, nu e posibil aşa ceva! De-aia nu mai e fotbal în ţara asta, domnule, dacă de la nivelul ăsta începem să ne batem joc de copiii ăştia... Am plecat de la opt dimineaţa de acasă şi ne-am întors şi bătuţi la pumni şi să-ţi ia şi rezultatul chiar dacă ai condus, e inadmisibil. Acum am şi treo oameni indisponibili, pentru că au primit cartonaşe roşii”, spune supărat Florin Sârbu, preşedintele Gloriei Vişina.

Liderul întâlneşte „Lanterna” Pârşcoveni


Viitorul Grădinile joacă în deplasare la Pârşcoveni împotriva lanternei roşii a clasamentului. Elevii lui Culcescu vin după o victorie cu 3-0 în faţa celor de la FC Balş, iar Pârşcoveniul după o serie de înfrângeri.


„Nu trebuie să luăm în calcul că este ultima clasată echipa pe care o întâlnim în următoarea etapă, şi Sporting Balş era tot «lanternă» anul trecut şi am terminat meciul cu scorul de 3-3. Teoretic ar trebui să nu se pună probleme, dar trebuie să ne tratăm adversarul cu respect şi cu seriozitate”,
declară antrenorul de la Grădinile, Liviu Culcescu.Sursa: gazetanoua.ro