Bursa generală a locurilor de muncă, organizată vineri, 15 aprilie, în toată ţara le aduce anul acesta oltenilor meserii din domenii precum construcţii, textile, asigurări, comerţ.

*

„AJOFM Olt a început acţiunea de contactare a agenţilor economici în urmă cu două săptămâni, în vederea depistării unui număr cât mai mare de locuri de muncă vacante, din diverse domenii de activitate, care să fie oferite participanţilor la bursă. Până la această dată au fost contactaţi 69 de agenţi economici, care oferă 107 locuri de muncă, din care patru pentru studii superioare”, a precizat Elena Iordache, purtător de cuvânt AJOFM Olt.


Meseriile oferite până în prezent sunt: zidar rosar tencuitor, dulgher, montator pereţi şi plafoane din ghips carton, maistru construcţii civile, industriale şi agricole, macaragiu, electrician, mecanic, confecţioner, asamblor articole din textile, agent asigurări, lucrător comercial, şofer. Bursa se va desfăşura atât în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi în Caracal, la sediul agenţiei locale, începând cu ora 09:00.

Aproape 100 de şomeri încadraţi în muncă în 2011 prin cursuri de calificare

De la începutul anului, AJOFM Olt a organizat opt cursuri de calificare în ocupaţiile ospătar, bucătar, cameristă, recepţioner, lucrător în structuri pentru construcţii, în urma cărora 97 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă. De cealaltă parte, în 2011 au avut loc mai multe disponibilizări colective, iar luna aceasta urmează să mai fie disponibilizate alte 32 de persoane din domeniul industriei construcţiilor metalice şi a produselor din metal.
La nivel judeţean, numărul total de şomeri corespunzător lunii martie a fost de 12.543 persoane, mai scăzut cu 2.373 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.Sursa: gazetanoua.ro