Copiii cerşetori, „încurajaţi” să rămână pe stradă


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  346
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  Copiii cerşetori, „încurajaţi” să rămână pe stradă

  Mai multe zone din oraş sunt cunoscute de slătineni ca fiind împânzite de cerşetori, majoritatea minori, în special în zilele cu vreme frumoasă. Cele mai bune locuri ale oraşului pentru cerşit sunt, se pare, zona Fântâna Speranţei şi zona scărilor de la magazinul Oltul. Trecătorii sunt acostaţi aici zi de zi de micuţii privaţi de o copilărie fericită, care speră că la sfârşitul zilei vor reuşi să adune ceva bănuţi.
  Aceştia provin în mare parte din familii destrămate, cu mai mulţi copii şi sunt trimişi la „muncă” de părinţi, care îi şi supraveghează de la distanţă şi le ia banii de îndată ce îi primesc de la trecătorii sensibilizaţi. În unele cazuri, iniţiativa de a ieşi la cerşit le aparţine chiar celor mici, cărora nu li se pare nimic deplasat în a petrece o zi întreagă pe străzi adordând persoanele care le ies în drum.

  *

  „Nu ne-a trimis nimeni, noi am venit. Mai avem încă trei fraţi şi stăm toţi într-o cameră. Nu strângem mare lucru, oamenii ne gonesc şi ne spun că nu au bani”, povestesc doi copii, frate şi soră.

  *

  Din păcate, odată cu încălzirea vremii, numărul copiilor care cerşesc pe stradă va creşte, fenomen ce nu va putea fi stopat, în tot judeţul existând doar un centru de primire a copiilor străzii, cu numai şase locuri.

  Nu mai sunt locuri în centrul de plasament pentru copiii străzii

  Singurul centru din Olt în cadrul căruia pot fi acordate servicii copiilor străzii este Complexul de Servicii „Sfântul Ştefan” din Slatina, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.
  Acesta are o capacitate de doar şase locuri şi presupune oferirea de ajutor nu numai pentru copiii străzii, ci şi pentru copiii abuzaţi, neglijaţi, exploataţi din întregul judeţ. Toate cele şase locuri sunt în prezent ocupate.

  *

  „La nivelul DGASPC Olt a fost înfiinţat un Complex de Servicii, ce are în componenţa sa şi un centru de primire în regim de urgenţă pentru copiii străzii. Rolul acestei componente funcţionale este de a contacta şi identifica copiii străzii, de a contribui la monitorizarea acestora, de a asigura premisele necesare reintegrării lor în familie. De asemenea, prin centrul de primire în regim de urgenţă se instituie măsuri de protecţie specială pentru aceşti copii, atunci când se impune acest lucru şi se acordă alte servicii necesare copiilor străzii. În situaţia în care nu se impune instituirea unei măsuri de protecţie, copiii sunt monitorizaţi în familie de către reprezentanţii instituţiei”, a precizat Cristian Lungu, director adjunct DGASPC Olt.  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Nu ne intereseaza copii cersetori , ca doar nu au drept de vot! ...chiar daca pot vota parintii lor, pe aia ii "cumparam" cu o bricheta!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: