Parcări cu plată pe trotuare


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  347
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  Parcări cu plată pe trotuare

  Deşi şefii Consloc şi mai-marii din Primărie susţineau sus şi tare că „amenajarea de parcări” nu presupune doar trasarea de dungi cu vopsea pe carosabil, situaţia existentă pe strada Cazărmii vine să îi contrazică.
  Aici, oamenii de la firma controlată de Consiliul Local au făcut parcare curentă cu plată pe trotuarul de lângă gardul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Pregătirii Agenţilor de Poliţie. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe Teiului, pe această străduţă tronând un „P” mare pe fond albastru, deşi singurul „loc de parcare” este pe ceea ce a fost odată spaţiul verde şi pe trotuar. Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, a spus iniţial că nu ştie care este situaţia de pe strada Cazărmii. El s-a scuzat spunând că dat fiind faptul că se află la conducerea firmei de puţină vreme, nu este familiarizat cu toate problemele specifice.

  *

  „Eu nu ştiu dacă această parcare este marcată şi nu ştiu cine a amplasat acest semn. Dacă nu este marcată, atunci nu este parcare administrată de noi”, a spus el.


  Ulterior, directorul a revenit prin telefon admiţând situaţia şi luându-şi angajamentul de a remedia problema
  : „Am fost la acea parcare şi aveţi perfectă dreptate. O să anunţ băieţii să vină şi să ia semnul. Acolo este parcare curentă cu plată doar pe partea stângă, nu pe trotuar”.

  O altă parcare pe trotuar contra cost, desfiinţată între timp

  Printre parcările marcate de cei de la Imobiliare Consloc în frenezia colectării de taxe de la slătineni s-a numărat, la un moment dat, şi un trotuar de lângă clădirea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, pe strada Sergent Major Dorobanţu Constantin. Faptul că bordura este la nivelul străzii i-a „ajutat” pe locatarii blocurilor din jur să parcheze aici, tot bordura „îndemnându-i” şi pe cei care administrează parcările din oraşul de pe Olt să dea cu var pe trotuar.*Practic, amenajarea parcării de aici a însemnat doar trasarea de dungi cu vopsea pe trotuar şi amplasarea unui semn pe care scria „Parcare curentă cu plată”.
  Cei de la Consloc au fost nevoiţi să renunţe la parcarea de lângă DGFP Olt. Cauza nu este aceea că parcarea ar fi situată pe trotuar, ci faptul că trotuarul ar fi situat pe proprietatea Finanţelor Oltene.

  *

  „Este terenul Finanţelor şi a fost o mică încurcătură. Nu ştiu de ce nu s-a anunţat dinaintea efectuării marcajelor”, a explicat Lucian Şuşală.

  Reţeta „Dalli”, copiată cu succes la Slatina

  În momentul în care a fost introdus în Slatina sistemul de parcări cu plată, mulţi dintre cetăţeni au reclamat faptul că primăria, prin firma Imobiliare Consloc, încearcă să aplice reţeta firmei Dalli din Bucureşti. Slătinenii se plângeau şi continuă să se plângă de faptul că li se cer bani pentru câteva dungi trasate pe asfalt şi pentru câteva semne de parcare. Timp de ani de zile, firma Dalli, controlată de familia Udrea-Cocoş, le-a luat bani bucureştenilor deşi parcările reprezentau dungi trasate cu vopsea pe trotuar.
  Iniţial, parcările din Slatina au fost împărţite în trei zone-A, B şi C-cu tarife diferenţiate. În urma unor dezbateri publice, s-a renunţat la această împărţire, scăzându-se şi taxa permisului de parcare. De asemenea, s-a renunţat la mai multe parcări ocazionale cu plată.

  *

  „Nu cred că avem voie pe trotuar”


  Lucian Şuşală, directorul Imobiliare Consloc, crede că Hotărârea Consiliului Local nr. 220/03.09.2010, cea care reglementează sistemul de parcări cu plată din Slatina, nu permite amenajarea de locuri de parcare pe trotuare.

  *

  „Nu ştiu sigur, dar, în principiu, nu cred că avem voie să facem parcări acolo”, a spus el.


  La începutul lunii decembrie, Lucian Şuşală l-a înlocuit la conducerea firmei controlate de primăria Slatina pe Liviu Belu. Cel din urmă nu a reuşit să-i mulţumească pe cei din primărie cu profitul pe care Consloc l-a obţinut sub şefia lui.  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  "Eeee.....Nu avem voie sa facem"...lasa ca dam jumatate si lu' "cumatru" si nu se intampla nimic
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: