„Prioritatea naţională”, adusă în pragul balamucului


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  346
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  „Prioritatea naţională”, adusă în pragul balamucului

  La 1 aprilie a.c., actuala putere declanşa războiul cinic al „eficientizării” şi restructurării reţelei spitaliceşti din România. 67 de spitale „ineficiente” şi „fără adresabilitate” au fost puse pe lista neagră. De-atunci încoace, văd zilnic la „breaking news” episoade ale răfuielii absurde a autorităţilor cu medicii, cu personalul sanitar (oficialmente redistribuit în totalitate), cu pacienţi (bolnavi, suferinzi, bătrâni, copii cu dizabilităţi grave) luaţi pe sus din saloanele dezafectate şi băgaţi la grămadă (pentru alte destinaţii) în autospeciale. La spitalul din Drăgăneşti-Olt, una din unităţile desfiinţate de pe lista lui Attilla Cseke, ne revoltă (din spirit civic local) demagogia directorului traseist, Andrei Iordache, pus acolo politic nu ca să slujească sănătăţii publice, ci ca să o decapiteze. Doctor fără să fi profesat vreodată, UNPR-istul de conjunctură, Iordache, pune şi el umărul cu avânt patriotic la proptirea măreţei opere portocalii de reformare a Sănătăţii, aşa cum e ea prefigurată în documentele programatice ale partidului de guvernământ.


  Cheia de baltă a unei asemenea „prioritizări” se sprijină, desigur, în strălucitele indicaţii şi orientări ale reformatorului cel mare de la Cotroceni. Bunăoară, în 2007, dl Băsescu înfiinţa Comisia Prezidenţială care să analizeze şi să elaboreze politicile în domeniul sănătăţii publice. Scopul comisiei era, cf. art. 3, acela de a analiza starea actuală a sistemului sanitar şi de a propune politici în vederea ameliorării acestuia. Nici vorbă că bulibăşeala pe care o suportă astăzi reţeaua spitalicească, supusă tăierilor şi scoaterii de la finanţare, e de inspiraţie băsesciană. Tot haosul economic şi instituţional din România poartă amprenta destructivă, nu reformatoare, a decidentului nostru numărul unu. El decide totul şi guvernul, anexă a Cotrocenilor, cu Boc pe post de Hopa Mitică!, - execută.


  Directivele băsesciene „ranforsează” şi Programul de guvernare 2009-2012, cu care cabinetul Boc şi pedeleii îşi propuneau, în decembrie 2008, să-i fericească pe români. Din capitolul 6 al faimosului program, reţinem, între altele, că guvernul va lua măsuri să asigure cu personalul de specialitate, calificat, zonele şi domeniile deficitare (vezi, în cazul Oltului, zona Drăgăneşti), plata în funcţie de eficienţă şi de finalitate a actului medical; dezvoltarea unei reţele de centre multifuncţionale pentru asistenţa medicală de bază; organizarea centrelor de permanenţă pentru asigurarea asistenţei medicale non-stop; dotarea cu ambulanţe de intervenţie a acestor zone; asigurarea caravanelor medicale (radiologie şi laborator de analize) în zonele rurale greu accesibile, constituite din 15-20 unităţi mobile repartizate geografic etc. etc.


  Ce s-a ales, în era Băsescu-Boc, de Sănătate, ca prioritate naţională - se vede. Vorbe goale, demagogie, neputinţa cronică a unor guvernanţi lipsiţi de viziune, de o minimă expertiză în găsirea şi punerea în practică a unor soluţii viabile. Bătaia de joc din aceste zile, din reţeaua spitalicească, ce denotă pompierism şi iresponsabilitate, e un exemplu ilustrativ.  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Ei zic ca in locul spitalelor o sa construiasca , camine de batrani( nu o sa construiasca nimic)...nu vad rostul ...sunt batrani ,oricum nu o sa mai apuce sa voteze la urmatorul mandat!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: