Membrii Partidului Conservator Olt au marcat Ziua Mondială a Sănătăţii printr-o acţiune desfăşurată pe străzile municipiului, prin care informau tinerii despre pericolele la care se expun consumatorii de etnobotanice. Politicienii au ales această temă deoarece numărul tinerilor olteni care consumă aceste droguri este tot mai mare. Tinerii şi părinţii care au primit broşuri şi sfaturi medicale au apreciat demersul conservatorilor olteni.

*

Campanie împotriva consumului de etnobotanice

*

De Ziua Mondială a Sănătăţii, PC Olt a organizat, pe străzile Slatinei, o campanie de informare a tinerilor şi părinţilor, cu privire la consecinţele consumul de etnobotabice. „Organizaţia de femei şi cea de medici a Partidului Conservator Olt au constatat că, de Ziua Mondială a Sănătăţii, având în vedere că Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică nu fac nimic, ne-am gândit să abordăm un subiect de interes actual şi general, privind consumul de etnobotanice în rândul tineretului. Campania de informare are ca scop prevenirea consumului, fiindcă e mai uşor să previi decât să tratezi”, ne-a declarat medicul Sorin Lesnic, preşedinte PC Slatina.


„Atât tinerii cât şi părinţii au fost foarte deschişi campaniei nostre. Primele simptome ale consumului de etnobotanice trebuie depistate de părinţi, care au adesea o problemă de acceptare. Mulţi părinţi refuză să creadă că tocmai copiii lor sunt consumatori, însă totul pleacă de la curiozitate”, a explicat Gabriela Ancuţa, preşedinta femeilor conservatoare din municipiu.


Tinerii şi părinţii care au primit informaţii prin broşuri şi sfaturi medicale de la medicul Sorin Lenic au apreciat iniţiativa politicienilor. Dintre tinerii informaţi în cadrul acţiunii, doar unul a avut curajul să recunoască faptul că a consumat astfel de droguri.

„Majoritatea tinerilor consumă, mai ales cei care au probleme în familie, aşa, că e la modă. Sincer să fiu, am încercat şi eu o dată. Nu am simţit nimic special, doar o ameţelă puternică. Eram mai mulţi, eu n-am mai continuat, alţii, da. E uşor să faci rost de ele, sunt peste tot. Nu voi mai consuma, că nu m-am simţit bine de la ele şi nu vreau să-mi supăr părinţii”, ne-a declarat tânărul de 17 ani, care a consumat substanţe psihotrope.
Sursa: gazetanoua.ro