Sistemul integrat de management al deşeurilor bate pasul pe loc


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  346
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  Sistemul integrat de management al deşeurilor bate pasul pe loc

  Directiva Consiliului European de închidere a tuturor spaţiilor de depozitare a deşeurilor din comunele judeţului Olt, până la 16 iulie 2009, a determinat autorităţile judeţene să grăbească demararea unui proiect de management al gunoiului.
  Prin proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor la nivelul judeţului Olt”, Consiliul Judeţean, alături de încă 112 localităţi oltene vor să realizeze un centru de management integrat al deşeurilor la Bălteni. Centrul presupune un depozit judeţean, staţie de sortare şi staţie de tratare, dar şi patru staţii de transfer la Scorniceşti, Balş, Caracal, Corabia, unde vor fi aduse deşeurile din zonele arondate.
  Deşi procedurile pentru demararea acestui proiect au început încă din 2007, semnarea unui contract s-a întârziat. Mai mult, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost aduse noi modificări şi completări ale Contractului de asociere dintre judeţul Olt şi celelalte unităţi administrativ-teritoriale.

  Tarife prevăzute pe 26 de ani

  Potrivit proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor la nivelul judeţului Olt”, partea Slatinei din investiţie presupune 2.664.721 de euro. Costurile municipalităţii slătinene ar trebui să acopere achiziţionarea de containere, platforme sau tocătoare, dar şi închiderea haldei de gunoi de la Milcov.
  Totalul investiţiilor pentru oraşele din proiect se ridică la peste 11 milioane de euro, iar pentru comune la peste 12 milioane.
  Conform planului de evoluţie a tarifelor pentru acest proiect, până în anul 2037, oltenii vor ajunge să plătească 16,6 lei pe lună, în mediul urban, şi 6,1 lei pentru cei din rural. Proiecţia începe cu anul 2011.

  Gropile de gunoi închise, deşeurile în gospodării

  Închiderea gropilor de gunoi neconforme cu normele Uniunii Europene a complicat situaţia oltenilor din mediul rural. Ei nu-şi mai pot duce gunoaiele în locurile obişnuite de la marginea comunei, dar nici nu au un serviciu de salubrizare.
  Doar câteva comune au reuşit să încheie contracte cu firme de salubrizare care, în schimbul unui tarif, transportă resturile din gospodării la gropile de gunoi de la Balş sau Caracal, singurele din judeţ care mai au autorizaţie de funcţionare până în 2017.  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
  Data de inscriere
  08-10-2010
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,089
  Mesaje bazar
  120
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  1695
  Puncte CF
  19.0
  Usergroups:
  S`au invatat astia si duc gunoiul la Bals
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Nu se ocupa nimeni de reciclat ....mai bine arunca gunoiul pe marginea drumului(al carei denumire este "groapa de gunoi") si ia aceeasi bani
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: