Sărbătorile Pascale, întâmpinate în pieţe cu produse de import


 1. #1
  P.R. CraiovaForum's Avatar CraiovaForum are reputatia dezactivata
  Data de inscriere
  16-06-2004
  Varsta
  16
  Sex
  M
  Mesaje
  62,497
  Mesaje bazar
  18
  Putere Reputatie
  346
  Reputatie
  262
  Puncte CF
  0.0

  Sărbătorile Pascale, întâmpinate în pieţe cu produse de import

  Pieţele sunt încărcate cu fructe şi legume aduse în mare parte din străinătate, atractive mai degrabă pentru ochiul cumpărătorului, buzunarul fiind în continuare în criză.

  *

  „Văd că au apărut şi roşii, vinete, castraveţi, dar preţurile mi se par cam mari. Deocamdată nu îmi permit decât să mă uit la ele, rămân la cartofi, care s-au mai ieftinit puţin, dar sper că preţurile vor mai scădea până la Paşte”, spune o slătineancă.


  Vânzătorii recunosc că în ciuda numeroaselor produse pe care le au nu reuşesc să vândă prea mult, dar sunt hotărâţi să nu scadă preţurile.

  *

  „Cei mai mulţi se uită şi merg mai departe. Nu pot să-mi permit să mai las din preţ, am fructe şi legume aduse din străinătate şi ar însemna să nu scot nimic”, susţine o comerciantă.

  Roşii din Italia şi Spania

  Pe lângă verdeţurile de sezon, singurele produse care nu sunt de import, vândute atât în incinta cât şi în apropierea pieţelor, de către ţărani, pe multe tarabe se găsesc deja roşii.
  Care de care mai „gustoase”, după cum le recomandă vânzătorii, acestea sunt aduse din Italia şi Spania şi un kilogram se încadrează între patru şi şase lei.

  *

  Portocale mai scumpe decât merele

  Dacă în domeniul legumelor, cartoful rămâne în continuare pe primul loc în topul preferinţelor slătinenilor, la fructe merele înregistrează de ceva timp o scădere drastică, tinzând să fie înlocuite de portocale.

  *

  „Mi se pare paradoxal ca un kilogram de mere, fructe autohtone, să fie mai scump decât cel de portocale, aduse din afara ţării. Nu numai la piaţă, am văzut că şi în supermarket tot aşa sunt preţurile. În situaţia asta, prefer să cumpăr portocale şi să iau mere la vară, din grădină”, îşi explică preferinţele un bărbat.


  *

  Ofertă preţuri fructe şi legume

  *

  Cartofi: *** *** 2,3-2,5 lei
  Fasole** *** 5-6 lei
  Castraveţi: *** 4,5 lei
  Ceapă: *** *** 2-3 lei
  Roşii: *** *** 4-6 lei
  Ardei: *** *** 11 lei
  Vinete: *** *** 7 lei
  Trei legături ridichi: 2 lei
  O legătură salată: 2 lei
  Struguri: *** 10-13 lei
  Mere: *** *** 3,5-4,5 lei
  Portocale: *** 3 lei
  Nectarine: *** 13-14 lei
  Banane: *** *** 5,5-6 lei  Sursa: gazetanoua.ro

 2. #2
  Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
  Data de inscriere
  08-10-2010
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,089
  Mesaje bazar
  120
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  1695
  Puncte CF
  19.0
  Usergroups:
  O gramada de bani...
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Si mie mi se pare paradoxal ca un kilogram de mere sa coste mai multe decat un kilogram de portocale...ipoteticmerele se gasesc pe toate drumurile!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: