Aproximativ 340 de persoane au participat, duminică dimineaţă, la Consiliul de Coordonare Judeţean al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj. Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a fost cel care a supravegheat alegerile unei noi lidere a organizaţiei.

Lucrările Consiliului de Coordonare Judeţean al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj au fost conduse de Ileana Şerban, fosta preşedintă a organizaţiei care s-a suspendat din această funcţie atunci când a fost numită prim-comisar al Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu. Aceasta, aflându-se de 13 ani în fruntea acestei organizaţii, a prezentat colegelor sale de partid un scurt raport de activitate derulată în ultimul mandat la şefia acestei organizaţii. „Organizaţia judeţeană de femei Dolj are filiale în cele 111 localităţi ale judeţului şi are în prezent 4.063 membre. Ne desfăşurăm activitatea într-unul din cele mai grele judeţe ale ţării, unde aproape 60 la sută din populaţie trăieşte în mediul rural. În aceste condiţii, noi ca organizaţie de femei a unui partid de dreapta am reuşit să aducem o contribuţie importanţă la rezultatele bune obţinute de către organizaţia judeţeană a Partidului Democrat Liberal Dolj la alegerile care au avut loc în 2008”, a declarat Ileana Şerban.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu i-a mulţumit Ilenei Şerban pentru munca depusă la organizaţia de femei şi le-a reamintit democrat-liberalelor că o campanie electorală să câştigă mergând acasă la cetăţeni, discutând cu oamenii, şi nu scriind pe bloguri, aşa cum este la modă în ultimul timp.

Cele 314 delegate la Consiliul Consiliului de Coordonare Judeţean al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj au primit buletinele de vot şi, după ce au ascultat discursul Mihaelei Moţăţeanu, în care aceasta i-a mulţumit „prietenei” Diana Buşoi care a adus-o în politică, au trecut la votul noii preşedinte. Aceasta a primit votul a 310 din cele 314 delegate. De asemenea, au fost desemnate şi cele două democrat-liberale care vor ocupa funcţia de prim-vicepreşedinţi a organizaţiei. Este vorba de Elena Diana Brătucu şi Maria Ancuţa Mândruţă.

Cum pe fiecare post din cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al Organizaţiei de Femei a PDL Dolj a candidat câte o singură democrat-liberală, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a făcut o scurtă observaţie: „Eu ştiam că sunteţi o organizaţie foarte eficientă, dar nu este chiar atât de democratic să avem femeia şi funcţia. Sper ca la următoarele alegeri să avem câte trei femei pentru un post”.

Sursa: www.lupamea.ro