Simona Voiculescu este învăţătoare la clasele întâi şi a treia ale şcolii din satul Redişoara, comuna Redea. La începutul acestei luni, după numeroase sesizări venite de la părinţii elevilor cărora le predă învăţătoarea, prin care reclamau faptul că micuţii sunt educaţi cu bătaia, conducerea şcolii a sancţionat-o cu reţinerea din salariu, faptă contestată de către dascălul acuzat.

„M-a luat de urechi, mi-a dat cu palma peste ceafă”

Unul dintre elevii cărora le este frică să mai meargă la şcoală, de teamă să nu ia bătaie, este în clasa întâi. Micuţul Marius ne-a spus, fără să ridice privirea din pământ, că a fost bătut de învăţătoare de mai multe ori.

*

„O dată n-am scris un exerciţiu la mate şi m-a bătut. M-a bătut de mai multe ori, o dată m-a luat de urechi, altădată mi-a dat cu palma peste ceafă. Face aşa cu mai mulţi copii, dar acum nu ne mai bate”, ne-a spus copilul.


Tatăl elevului este hotărât să-şi mute cei doi copii care învaţă în clasa învăţătoarei Voiculescu, la simultan, băiatul în clasa întâi, iar fata în clasa a treia, pentru că s-a săturat să-i vadă suferind.


„A venit băiatul plângând că l-a bătut doamna, l-a tras de urechi, i-a dat cu palma peste cap, de mai multe ori. La sora lui la fel, îi ţinea o oră în picioare. Anul trecut, fata mi-a zis că i-a dat o palmă, că n-a ştiut nu ştiu ce. Am tăcut atunci, însă anul ăsta, am răbdat, n-am mai putut şi m-am dus la dânsa. I-am reproşat faptul că îmi bate copiii, i-am spus că n-are niciun drept, dacă nu ştie carte, să-i dea nota patru”,
ne-a spus Florea Vasile, tatăl elevului bătut.


„Copilului îi e frică să se mai ducă la şcoală. Copiii mei sunt analfabeţi, pentru că învăţătoarea nu ştie să-i înveţe carte. Mă gândeam să nu-i mai las la şcoală, dar e vorba de viitorul lor. Acum mă zbat să-i mut de la şcoală. Acum, de când am făcut sesizarea, zice că se prezintă mai bine copiii. I-am educat frumos, sunt ascultători, dar acum i-a traumatizat învăţătoarea, pe băiat trebuie să-l protejez, să nu ridic tonul la el, că se sperie. Pe fată n-a lăsat-o să meargă la toaletă, aşa înţelege să-i pedepsească pe copii”,
a mai spus acesta.

Sancţionată doar cu reţinerea din salariu

Sesizările părinţilor ai căror copii au fost educaţi de învăţătoare cu bătaia au ajuns la directorul şcolii, Onoria Geambaşu, şi de aici o întreagă mobilizare de forţe, pentru a constata comportamentul violent al dascălului.


„Am primit o sesizare din partea unor părinţi, ai căror copii învaţă la Şcoala din Redişoara, prin care ne reclamau faptul că învăţătoarea Voiculescu Simona îi bate pe unii copii. Am fost foarte surprinşi, am convocat de urgenţă Comisia de disciplină a şcolii, am emis deciziile necesare, am făcut delegaţie pentru a fi asistată de un membru al sindicatului, am emis convocatoare către părinţi şi copii, am făcut totul conform legii. Din toate declaraţiile a reieşit că nu este un caz singular, nu e prima dată când are asemenea comportament”, a precizat directorul.


Deşi comisia de anchetă a găsit-o vinovată pe învăţătoare pentru comportamentul faţă de elevi, aceasta a contestat acţiunea.

*

„Consiliul de administraţie a hotărât ca învăţătoarea să fie sancţionată cu 10% din salariul pe trei luni. Dânsa nu a acceptat sancţiunea dată prin decizia din 21 martie, a refuzat să semneze, ceea ce am şi consemnat pe decizie. A menţionat că documentul să-i fie trimis prin poştă, ceea ce am şi făcut. Decizia a ajuns cu 11 zile întârziere, nu ştiu de ce, am făcut o sesizare să vedem de ce s-a întârziat atât de mult. Doamna Voiculescu a contestat sancţiunea”,a mai spus directorul Geambaşu.


Învăţătoarea Simona Voiculescu a refuzat să comenteze acuzaţiile care i se aduc, argumentând că nu are acceptul directorului şi că toate acestea i se trag de la părinţi care nu ştiu să-şi educe copiii.

*

Dascălul a precizat că a contestat decizia de sancţionare, dar nu a recunoscut că a lovit copii, a precizat doar că: „Sunt dascăl de 19 ani, iar copiii sunt tot mai obraznici”.Sursa: gazetanoua.ro