- EUR
- 4,9768

-
Hoţii de aluminiu au dat iama în indicatoarele Consloc
Rând pe rând, zeci de indicatoare stradale ale firmei Imobiliare Consloc au început să dispară, faptul că stâlpii lor sunt dintr-un aliaj de aluminiu fiind principalul motiv. În jur de 15 indicatoare de străzi şi de orientare au luat drumul topitoriilor de aluminiu.
*
„În momentul de faţă, în jur de 15 indicatoare sunt furate. Este vorba de indicatoare de străzi, dar şi de orientare. Am avut un indicator pe strada Tudor Vladimirescu ce a fost scos cu pichamerul”, spune Lucian Şuşală, directorul general al firmei controlate de Primăria Slatina.
Utilitatea găsită de cei de la Consloc pentru amplasarea unor indicatoare chiar şi în zonele mărginaşe ale municipiului n-a fost înţeleasă şi de hoţii de aluminiu.
*
„În afară de indicatoarele din staţiile de autobuz, celelalte sunt montate în proporţie de 95% şi deja au început să dispară. Încă din ianuarie au început să le fure, în special din zonele mărginaşe”, a adăugat Şuşală.
Directorul Imobiliare Consloc a ţinut să precizeze că materialul din care stâlpii indicatoarelor sunt fabricaţi este un aliaj de aluminiu şi nu aluminiu pur.
*
„Indicatoarele sunt destul de scumpe, dar ei le topesc şi obţin o sumă infimă”, a conchis Şuşală.
Se încearcă înlocuirea
Şeful Consloc spune că, în unele zone, indicatoarele furate vor fi înlocuite. În total, firma Consiliului Local a amplasat 45 de indicatoare pentru staţii de autobuz, 45 de indicatoare pentru staţii de taxi, 50 de indicatoare de orientare, 500 de plăcuţe pentru indicatoare de străzi şi 250 de stâlpi.
*
„O să încercăm să le mai înlocuim, dar nu peste tot, pentru că am luat un număr fix. Doar pentru indicatoarele de taxi am luat mai multe pentru cazul în care vor mai fi înfiinţate staţii de taximetre”, a declarat Lucian Şuşală.
El a adăugat că a demarat procedurile de sesizare a instituţiilor abilitate să-i depisteze pe cei care fură indicatoarele: „Eu am făcut o adresă către Serviciul de Monitorizare prin care îi rog ca, în momentul în care surprind imagini prin intermediul camerelor de luat vederi, ori să ne anunţe, ori să demarăm diferite acţiuni pentru recuperarea prejudiciului furat”.
Indicatoare de închiriat
Firma Imobiliare Consloc închiriază pentru publicitate stradală indicatoarele stradale. Este vorba de indicatoarele de orientare şi de cele din staţiile de taxi şi de autobuz. Directorul firmei crede că astfel vor fi recuperaţi banii investiţi în aceste indicatoare.
*
„Avem un contract de asociere în participaţiune cu DADPP, prin care ne-am angajat să punem aceşti stâlpi, iar ei ne dau voie ca pe indicatoarele din staţiile de autobuz să pune afişaj pentru terţi, reclame pentru profit”, a declarat Lucian Şuşală.
Sursa: gazetanoua.ro