Fără victorie de foarte mult timp, Ştiinţa mergea pe terenul Rapidului din postură de victimă sigură. Gazdele veneau după două rezultate entuziasmante, ce i-au apropiat pe elevii lui Şumudică de locurile fruntaşe, în timp ce, pentru Universitatea, ultimele două deplasări au însemnat rezultate dezastruoase, cu şapte goluri primite şi niciunul marcat.

Pentru meciul din Grant, Reghecampf nu l-a putut avea la dispoziţie pe Florin Costea, “naşul” rapidiştilor din ultimele sezoane.

Reghe a mizat pe tineri

După evoluţia dezamăgitoare de pe teren propriu în faţa pandurilor, Reghecampf a decis că e nevoie de “sânge proaspăt” în primul unsprezece al Ştiinţei şi, la conferinţa de presă premergătoare partidei, a anunţat că va miza pe câţiva tineri. Spusele tehnicianului s-au reflectat în echipa aliniată din primul minut al întâlnirii din “Giuleşti”, fluierul de start al lui Marius Avram găsindu-i în teren pe Gugu, Jakie Nicolae ori Firţulescu.

Prudent, Reghe i-a aşezat pe “juveţi” într-un 4-1-4-1 defensiv, care să contracareze puternica ofensivă a alb-vişiniilor. Şi oltenii i-au răsplătit încrederea tânărului lor antrenor şi au reuşit să-şi ţină adversarii la distanţă de poarta lui Lung jr. Providenţială a fost intervenţia Juniorului, care creşte în ritm accelerat, goalkeeperul Ştiinţei scoţând de sub bară un şut deviat al lui Olberdam. În rest, prima repriză a consemnat foarte puţine faze de joc, nocturna plictisindu-se între timp şi luând o pauză de câteva zeci de secunde pe finalul primului mitan.

Nocturna, «leşinată» de emoţii

La reluarea jocului, rapidiştii au trecut pur şi simplu la asalt, principalul actor fiind Herea, intrat cu puţin timp înainte de pauză în locul modestului Cassio, însă prestaţia vârfului giuleştean a fost totalmente eclipsată de intervenţiile de senzaţie ale lui Lung jr., pe care doar Piţurcă şi selecţionerul Lucescu nu-l consideră un portar valoros.

Fiul legendei alb-albastre Silviu Lung sr. a zburat din bară în bară, menţinându-şi poarta intactă şi disperându-i pe rapidişti. În minutul 71, nocturna a mai dat un semn de oboseală şi Avram cel mic a întrerupt jocul din cauza vizibilităţii reduse. A fost pentru a doua oară în cadrul aceluiaşi joc când lucşii s-au speriat de zgomot şi, dacă regulamentele ar fi fost respectate, jocul trebuia oprit, iar victoria - acordată Ştiinţei.

Meciul a mers, însă, mai departe şi Universitatea, după alte câteva mici zvâcniri ale gazdelor, a preluat controlul jocului şi, dacă Mihai Costea ar fi fost fratele său din urmă cu doi ani, tabela s-ar fi modificat cu siguranţă de două ori în dreptul Ştiinţei, dar Mihai, indolent şi fără vlagă, a irosit două ocazii uriaşe, de fiecare dată trimiţând slab în braţele lui Bornescu. În cele din urmă, s-a încheiat fără gol şi Ştiinţa a luat un punct ce ar putea conta foarte mult în clasamentul final al Ligii I, însă, graţie “lipotimiilor” nocturnei, punctul ar putea face “pui”


Sursa: editie.ro