Gandul bate campul


 1. #1
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  22,777
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  152
  Reputatie
  13859
  Puncte CF
  1339.7

  Gandul bate campul

  Prima tentaţie a fost să scriu că “Gândul” bate fundul. Era prea nepo-liticos. Cel puţin din cauza faptului că în redacţia ziarului “Gândul” lucrează şi jurnalişti cu nume, experienţă şi talent. Mulţi dintre cei care scuipă azi pe ruinele presei ar fi avut ce să înveţe de la aceştia. Asta dacă ar fi avut organ. Aşadar cer înţelegere. N-am folosit un asemenea titlu.

  Am ales “Gândul” bate câmpul. Nu “Gândul” bate câmpii. Din raţiunile amintite, nu am utilizat pluralul. Dar şi din cauza faptului că este vorba de un ziar de ştiri, fost până mai ieri şi pe hârtie şi, mai nou, doar online. De fapt, tot acest articol are treabă cu purcoiul de prostii scris de chiar redactorul-şef al acestei publicaţii. Redactorul-şef pretinde că se numeşte Claudiu Pândaru.

  Omul are un fel de zero referinţe în domeniu. Şi un tupeu de analfabet scăpat într-un muzeu de istorie. De ce am utilizat formula “«Gândul» bate câmpul?” Pentru că redactorul-şef al fostului ziar tipărit vorbeşte ca ţăranul furios pe răsăritul soarelui. Sau ca prostul supărat pe Palatul Culturii din Iaşi, pentru că n-a fost lăsat să intre în sala de lectură. Sau ca analfabetul supărat pe “Universul”, “Curentul” (acestui Tilică titlul anterior nu-i sugerează decât tocurile şi poşetele Elenei Udrea), “Convorbiri Literare”, “Viaţa Românească”, “Vatra”, “Tribuna”, “Contemporanul”, “Curierul Românesc”, “Timpul”, “Dreptatea”, “Vremea”, “România Liberă”, chiar şi pe “Adevărul” (unde, în redacţia veche, ar fi fost bun doar de trimis pe la meciuri, înmormântări sau după câte un pachet de ţigări).

  Ei bine, marele creier din fruntea ziarului online “Gândul” scrie negru pe alb că “am urât presa scrisă pe hârtie pentru zeii falşi pe care i-a creat. Pentru monştrii sacri ai pastei de pix. Monştri sacri şi bronzaţi. Bronzaţi de atâta plâns pe umerii sărmanilor zilei”. Omul acesta habar nu are ce judecată a formulat. S-o fi gândit la cine ştie ce coleg care l-o fi umilit. Sau la jurnaliştii mai cunoscuţi, de care n-a încăput. Redactorul-şef de la “Gândul” crede că el este anonim şi gândeşte cu picioarele pentru că n-a mai avut loc la gândire din cauza lui Cristian Tudor Popescu sau, mai demult, a lui Dumitru Tinu sau a Leliei Munteanu şi a lui Adrian Ursu (care a scăpat de norocul unui asemenea şef). Sau de cine ştie cine i-o fi obturat vizibilitatea! Cu plăcere mă pot socoti chiar şi printre aceştia. La urma urmei, apărarea cititorilor de zăltaţi care gândesc atât de şchiop este o datorie profesională. Şi o obligaţie morală. De bună seamă că acest Pândaru se gândeşte la generaţia care a scos presa românească din şleaurile comunismului. Poate că păcatele ei pot fi cântărite. Dar istoria presei româneşti nu se reduce la generaţia de după 1990. Dacă bietul băiat a adunat fiere şi nervi împotriva unora, nu văd totuşi de ce nu s-a dus la bibliotecă, să citească din marii maeştri ai presei române. Nimeni nu l-a obligat să citească textele generaţiei mele. E drept că nu prea se dau la televizor şi nici nu sunt subtitrate în filme.

  Dar putea citi jurnalistica lui Caragiale, a lui Arghezi, N. D. Cocea şi Brunea Fox, a lui Geo Bogza şi, să zicem, Curzio Malaparte. Asta ca să nu condamne presa scrisă aşa, ca prostul în târg. Şi să priceapă că nu poţi condamna avioanele pentru că fasciştii le-au folosit în război sau să urăşti presa tipărită pentru că Goebels a împrăştiat fluturaşi. Într-un fel, chiar pierd vremea. Nu văd de fel ce judecată logică poate ajunge la procesul de gândire care e gata să radă ultimii ani din Galaxia Gutenberg cum ai rade coada la o şopârlă. Pac, cu o lovitură de sapă. Şi asta numai şi numai pentru că, sub conducerea lui Claudiu Pândaru, “Gândul” a fost un ziar chiar mai prost vândut decât revista “Kamicaze”.

  În ultima vreme, sub numele “Gândul”, exceptând articolele semnate de Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu şi Rodica Ciobanu, n-am găsit nicio idee jurnalistică mai de dăi, Doamne (dau o cutie cu 24 de sticle de bere dacă acest C. Pândaru poate defini convingător “ideea jurnalistică”, şi apoi o poate ilustra cu un text propriu). Din fierea unui june chinuit de neîmplinire şi-a luat zborul o prostie cât el de mare. Ura pentru presa tipărită, pentru că presa pe hârtie n-a vândut presă. Claudiu Pândaru ar trebui să se închidă în baie şi să-şi tragă singur câteva perechi de palme.

  De ce? Dintr-o ură sinceră. Cât a fost redactor-şef al ziarului “Gândul”, n-a făcut nicio brânză. N-a tipărit mai nimic interesant. Şi a îngropat varianta scrisă a publicaţiei. Şi niciodată nu va putea face o publicaţie scrisă pe care să-ţi cobori privirea fără să ţi se facă rău.
  P. S. Oricât de mult îl ispiteşte gândul de a mă trimite la închiderea “Cotidianului” în varianta print, îl avertizez că trebuie să se adreseze în altă parte. Sau să se refere la altcineva. Nu sunt responsabil de operaţiune. Poate, eventual, de reapariţie!


  Sursa: editie.ro

 2. #2
  Newcomer Lostritza este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  28-03-2010
  Sex
  F
  Mesaje
  19
  Putere Reputatie
  30
  Reputatie
  31
  Puncte CF
  20.0
  Daca nu ne ispiteste gandul de a te trimite la inchiderea "Cotidianului", sigur ne ispiteste sa te trimitem la incidentul cu autovehiculul proprietate personala, acela pe care l-ai manevrat matale asa de dibaci incat ai accidentat grav doi tineri. Poate ca Pandaru bate campii, dar matale ne-ai demonstrat ca bati soselele nu numai in lung dar si in lat (ai intors masina intr-un scuar si ai patruns pe celalalt sens de mers), asa cum ii sade bine unui smecher care a uitat demult ce inseamna sa fie ziarist si s-a gandit ca e mult mai profitabil sa intre in combinatii. Nesimtitule, tu dai lectii?!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
  Data de inscriere
  13-12-2006
  Locaţie
  aici
  Varsta
  59
  Sex
  M
  Mesaje
  537
  Mesaje bazar
  40
  Putere Reputatie
  38
  Reputatie
  101
  Puncte CF
  41.0
  Cuum ??? cineva a atentat ...a dat cu bomba....in marele nistorescu??? EXTRAORDINAR.....!!!!!!!
  La zid cu el........
  daca atat stie......
  umor oltenesc
  Horoscopul lunii:
  Dragoste : astrele iti surad...
  Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
  Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: