Elevii olteni au participat la spectacolul de teatru în baza unui parteneriat pe care unitatea de învăţământ din Olt o are cu instituţia de cultură din Craiova. Coordonatorul acestui parteneriat este profesorul Iulian Viorel Călugăru, preşedintele Asociaţiei ,,Salvaţi Identitatea Satului“, o organizaţie care s-a implicat activ în promovarea culturii în mediul rural.

Teatrul, manifestarea sentimentelor în mod artistic

Asociaţia „Salvaţi Identitatea Satului” are ca scop promovarea culturii din mediile rurale. Fiindcă activitatea acestei organizaţii din comuna Dobreţu a fost apreciată, conducerea a hotărât să o extindă şi în alte judeţe, ajungând la zece filiale judeţene.

*

,,Iniţiativa şcolii noastre propune promovarea teatrului în rândul copiilor de vârstă şcolară. Actul teatral este un mod de a transpune prin intermediul personajelor sentimente nobile ca iubirea, patriotismul, cinstea, respectul, sentimente ce îi pot inspira pe elevi, modelându-le caracterul. În acelaşi timp, actul teatral stimulează interesul elevilor pentru comic, dramatic şi exprimarea sentimentelor în mod artistic”, a declarat profesorul Viorel Călugăru, preşedintele Asociaţiei ,,Salvaţi Identitatea Satului”.

*

Participarea elevilor la spectacolul de teatru a fost posibilă prin sprijinul financiar susţinut al părinţilor, autorităţilor locale şi al asociaţiei.Sursa: gazetanoua.ro