George Brailoiu va dona manuscrisele lui Cioran Bibliotecii Academiei. Ca recompensa, omul de afaceri a primit deja cea mai inalta distinctie a Academiei Romane


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  George Brailoiu va dona manuscrisele lui Cioran Bibliotecii Academiei. Ca recompensa, omul de afaceri a primit deja cea mai inalta distinctie a Academiei Romane

  Omul de afaceri George Brăiloiu, care a cumpărat fondul de manuscrise şi documente ale lui Emil Cioran scos la licitaţie joi, la Paris, a anunţat marţi, la Academia Română, că va dona aceste bunuri Bibliotecii Academiei, informează Mediafax.

  "Am considerat că Academia Română, care are menirea de a păstra şi cultiva limba şi literatura română, este instituţia care trebuie să aibă grijă de manuscrisele Cioran cumpărate de mine ", a declarat Brăiloiu, la conferinţa de presă ce a avut loc marţi, la Clubul Academicienilor, la care au participat şi academicienii Eugen Simion, Marius Sala şi Florin Filip, directorul Bibliotecii Academiei.

  "Ştiu că vreţi să aflaţi resorturile gestului meu, luaţi-l doar ca pe un gest-simbol, într-o perioadă în care avem nevoie de simboluri ", a mai declarat Brăiloiu.

  " Cred că gestul domnului Brăiloiu este unul excepţional într-o lume românească unde veştile proaste vin grămadă peste noi. A fost o veste extraordinară, care ne-a plăcut şi a plăcut tuturor, faptul că un om de afaceri şi-a cheltuit o bună parte din veniturile lui ca să aducă manuscrisele lui Cioran în ţară ", a declarat Eugen Simion, adăugând că Academia Română îi oferă omului de afaceri distincţia "Meritul Academic".

  Simion a mai anunţat că s-a hotărât deja ca aceste manuscrise să fie facsimilate, ca şi manuscrisele lui Eminescu, şi publicate într-un număr de exemplare, pe cheltuiala Academiei.

  Brăiloiu a fost întrebat dacă intenţionează să cumpere şi caietele lui Cioran din Franţa, iar Eugen Simion a fost cel care a răspuns: "Nu le vor da francezii".

  La rândul său, Marius Sala a ţinut să precizeze că singura pretenţie a lui Brăiloiu pentru donaţia făcută Academiei a fost să i se dea şi lui o copie a manuscriselor Cioran.

  George Brăiloiu a primit cea mai înaltă distincţie a Academiei Române - Meritul Academic

  Omul de afaceri George Brăiloiu a primit în aceeaşi zi din partea Academiei Române distincţia Meritul Academic, cea mai înaltă pe care o acordă acest for.

  Academicianul Eugen Simion, care i-a înmânat lui Brăiloiu distincţia, a spus că aceasta este acordată de Academie numai şefilor de stat.

  Sursa: www.lupamea.ro

 2. #2
  Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
  Data de inscriere
  08-10-2010
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,089
  Mesaje bazar
  120
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  1695
  Puncte CF
  19.0
  Usergroups:
  E foarte bine ca l`au rasplatit si ei cu ceva. Nu prea se mai fac astfel de gesturi pe vremurile astea..
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Oldtimer viorelkiss's Avatar viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor viorelkiss este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  26-03-2010
  Sex
  M
  Mesaje
  1,092
  Mesaje bazar
  43
  Putere Reputatie
  35
  Reputatie
  708
  Puncte CF
  1.0
  Usergroups:
  un adevarat roman ...din pacate au ramas prea putini ...

 4. #4
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de viorelkiss Vezi mesajele
  un adevarat roman ...din pacate au ramas prea putini ...
  Da...doar le-a donat nu le-a vandut la supra pret statului!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: