Demisia Guvernului Boc, un prim pas spre normalitate!


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Demisia Guvernului Boc, un prim pas spre normalitate!

  Potrivit acordului încheiat de România cu Fondul Monetar, numărul paturilor de spital finanţate de la buget ar urma să scadă la 129.500 în decembrie 2011, ceea ce reprezintă un coeficient de 6,1 la mia de locuitori. În prezent, numărul paturilor de spital finanţate de la bugetul de stat este de 135.200. Numărul acestora va trebui să scadă la 133.000 până la sfârşitul lunii iunie şi până la 129.500 în decembrie 2011, arată Scrisoarea de Intenţie a autorităţilor române, publicată pe site-ul Fondului Monetar Internaţional. Guvernarea Băsescu – Boc face victime şi, din păcate, nu este doar o figură de stil. Nu este nici o exagerare a Opoziţiei sau a televiziunilor „mogulilor”. De această dată au murit oameni, în faţa spitalelor goale, pe uşile cărora Guvernul a pus lacătul! Iar Guvernul Băsescu – Boc nu îşi asumă nici o răspundere. Ministrul Sănătăţii continuă aşa-zisa „reformă”, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, excluzând orice legătură între decesele din ultimele zile şi închiderea spitalelor, în cadrul procesului de reorganizare a sistemului.

  Reforma în Sănătate s-a transformat în haos şi situaţii disperate. Reorganizarea spitalelor a fost făcută cu barda, fără un studiu de impact social, fără consultarea cetăţenilor şi fără aprobarea autorităţilor locale, altfel primarii şi preşedinţii de consilii judeţene din ţară nu ar fi alături de oamenii care protestează în stradă. Potrivit art. 34 din Constituţia României, „Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice”. Este evident pentru toată lumea că guvernanţii încalcă legea fundamentală fără nici o reţinere şi au tupeul să răspundă cu cinism în faţa durerii oamenilor. “În timp ce pedeliştii dansează cu frenezie pe la televizor, sărăcia şi disperarea românilor au atins culmile răbdării. Guvernul Băsescu-Boc se poartă de parcă ar fi de pe altă planetă! Este momentul ca aceşti guvernanţi incompetenţi şi mincinoşi să explice românilor, cu subiect şi predicat, de ce trebuie să strângă cureaua până la os, de ce se închid spitalele şi şcolile, de ce cresc preţurile şi şomajul, în vreme ce banii publici se scurg în buzunarele clientelei politice. Guvernul actual trebuie să spună românilor de ce pregăteşte noi concedieri în masă, de ce îşi bate joc de profesori, de ce lasă fără tratament mii de oameni bolnavi de cancer, în timp ce Emil Boc spune că a scos ţara din criză! Este foarte lungă lista întrebărilor la care trebuie să răspundă gaşca portocalie aflată la guvernare! Nu mai putem accepta cinismul, incompetenţa şi minciuna guvernanţilor, nu mai putem accepta alte victime umane pe altarul reformei! Acest guvern este vinovat de omor calificat şi trebuie să îşi dea demisia!”, a declarat deputatul PSD Valeriu Zgonea.

  Guvernul este rupt de realitate şi nu respectă principiile democraţiei

  Indiferent cum se numeşte şi ce culoare politică are, un Guvern are o responsabilitate faţă de toţi cetăţenii unei ţări. Cei aflaţi la guvernare nu pot lua decizii fără să ţină cont de părerea cetăţenilor şi fără să-şi asume responsabilitatea pentru măsurile adoptate şi efectele acestora. Asta nu înţelege gaşca portocalie condusă de Băsescu şi de Boc. Guvernul este rupt de realitate şi nu respectă principiile democraţiei şi ale statului de drept. Măsuri care afectează viaţa oamenilor şi legi extrem de importante pentru societate au fost adoptate fără consultare, fără dezbatere, ignorând Parlamentul şi nesocotind dialogul social. “Acum, Emil Boc vrea să-şi asume răspunderea şi pe Legea dialogului social. Este un nonsens să adopţi fără dezbatere serioasă, fără dialog cu actorii sociali, un proiect de lege a cărui esenţă este tocmai dezbaterea, dialogul! Emil Boc nu poate veni zilnic să-şi asume răspunderea pe sute de proiecte, pe tot ce-i poate trece prin cap, sfidând limitele democraţiei, legile ţării şi deciziile instanţelor de judecată. Guvernele anterioare au adunat împreună, în 20 de ani, acelaşi număr de asumări câte reuşeşte să bifeze Boc în doar doi ani de mandat! Nu putem fi părtaşi la o asumare abuzivă a acestui Guvern care sfidează Parlamentul şi democraţia, care nu pune preţ pe sănătatea şi educaţia oamenilor. Primul pas spre normalitate, în România anului 2011, este demisia Guvernului Boc!”, a mai spus Valeriu Zgonea într-un mesaj transmis colegilor parlamentari.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Banned Afternight's Avatar Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta Afternight este deja o vedeta
  Data de inscriere
  08-10-2010
  Locaţie
  Craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  1,089
  Mesaje bazar
  120
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  1695
  Puncte CF
  19.0
  Usergroups:
  Sunt total de acord !
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: