În prima zi a acestei săptămâni, deputatul şi-a depus candidatura, însoţită de moţiunea „Privind spre viitor”. Paleologu a explicat că acest proiect se adresează în primul rând tinerilor, intelectualilor şi celor care nu au funcţii în partid.

*

„Moţiunea mea are şi darul, sper, de a destinde atmosfera în partid, dar asta nu înseamnă că nu este un demers cât se poate de serios. Mă adresez cu precădere celor nou veniţi în partid, celor veniţi dinspre orizonturi şi sensibilităţi politice de dreapta, liberali, creştin-democraţi, conservatori. Mă adresez tineretului din partid, intelectualităţii din partid, celor fără funcţii şi grade în partid. Veţi vedea, în lista mea de susţinători nu sunt deputaţi, senatori, şefi de filiale. Sunt primari, viceprimari, consilieri generali, consilieri locali, ceea ce evidenţiază ancorarea demersului meu în democraţia locală şi în insistenţa mea pe care o am asupra politicilor dezvoltării durabile“, a declarat Paleologu.


Candidatul se va întâlni cu conducerea Biroului Permanent al PDL Olt sâmbătă, la sediul organizaţiei judeţene.

*

„Statutul partidului prevede ca fiecare organizaţie să dea un aviz pe fiecare moţiune. Putem să ne dăm acceptul pentru toate trei, pentru două sau pentru una. Pentru ca o moţiune să fie validată în vederea supunerii la vot în Convenţia Naţională, trebuie să întrunească susţinerea a cel puţin zece organizaţii judeţene. Eu voi vota pentru domnul Emil Boc, dar cred că toţi cei trei candidaţi reprezintă repere pentru partid”, ne-a declarat deputatul Daniel Bărbulescu, prim-vicepreşedinte al PDL Olt.


Preşedintele organizaţiei, Darius Vâlcov, ne-a declarat că a semnat şi-l va vota pe Emil Boc, deşi în urmă cu mai bine de o lună spunea într-o conferinţă de presă că este un susţinător al lui Vasile Blaga, în semn de recunoştinţă pentru că l-a sprijinit în proiectele sale de dezvoltare a Slatinei. Secretarul general al PDL, fost ministru de interne, este de altfel şi singurul din conducerea partidului care a fost prezent la alegerile din organizaţia de la Olt, din octombrie 2010.
Darius Vâlcov ne-a declarat ieri că este pentru Boc pentru că aceasta este şi opţiunea lui Traian Băsescu.

*

„În ceea ce priveşte avizul pentru moţiuni, noi fiind un partid democratic, cred că vom fi de acord cu toate trei”, a spus Vâlcov.

*

La Convenţia naţională din 14 mai, PDL Olt va participa cu o delegaţie de 29 de persoane.


Şi ceilalţi doi candidaţi, Emil Boc şi Vasile Blaga, vor veni la Slatina să-şi susţină moţiunile, dar deocamdată nu se cunoaşte când se va întâmpla acest lucru.Sursa: gazetanoua.ro