- EUR
- 5,0263

-
Radu Voinea îmbrăţişează cariera de antrenor
Descoperit de Sâia Izolda, a început să practice tenisul de masă la vârsta de 7 ani. După cinci ani în care a reprezentat CSS Slatina, a semnat cu CSM Buzău, club sub culorile căruia a obţinut numeroase medalii. După mai bine de zece ani în care România nu obţinuse nicio medalie la un campionat european, Radu Voinea a cucerit bronzul în proba de dublu la europenele din 2005 de la Budapesta.
*
„Motivaţia pentru care am plecat la Buzău a fost de a progresa şi a încerca să obţin rezultate cât mai bune pe plan internaţional. Am reuşit acest lucru în 2005, când am obţinut medalie la Campionatul European de juniori şi cadeţi. În 2007 m-am calificat la mondialele de juniori, unde am obţinut locul nouă în proba de dublu”, a precizat Radu Voinea.
Germania, primul contract în străinătate
La 18 ani, Radu Voinea a dat curs ofertei primite din străinătate de la clubul TG Obertshausen din Liga a III-a germană. După un sezon petrecut în Germania, tenismenul slătinean a semnat cu Apoel Nicosia din Cipru, alături de care a obţinut titlul de vicecampion.
*
„În 2007 am plecat în Germania, iar după un sezon am semnat cu un club din Cipru. În străinătate tenisul de masă este un sport apreciat şi iubit, sunt foarte mulţi spectatori şi bineînţeles că se câştigă şi mult mai bine”,a mai spus Voinea.
Antrenează la propriul club
Anul trecut, Radu Voinea s-a întors acasă, însă nu a stat departe de tenisul de masă. Acesta a înfiinţat clubul TT Winter Sports, unde îşi desfăşoară şi meseria de antrenor.
*
„Am fost plecat zece ani de acasă, este normal să-ţi doreşti la un moment dat să fii lângă familie şi prieteni. Am înfiinţat acest club pentru că îmi doresc să-i fac şi pe alţii să fie atraşi de tenis, să ajungă să trăiască bucuriile pe care sportul ţi le poate oferi. Avem legitimaţi 20 de sportivi, iar din toamnă ne dorim să înscriem în campionat o echipă de băieţi în Divizia B”, a declarat Radu Voinea.
Antrenamentele sportivilor de la clubul TT Winter Sports se desfăşoară la Şcoala Generală Nr. 5 din Slatina.
Sursa: gazetanoua.ro