Unirea Pârşcoveni este formată exclusiv din jucători din comună. Cel mai bun moment pe care l-a avut echipa a fost în primii ani de după înfiinţare, când se lupta pentru titlul de campioană judeţeană. Acum, echipa se află pe o poziţie care nu-i face deloc cinste. Aceasta este pe ultimul loc al Ligii a IV-a, cu numai opt puncte după 17 etape, obţinute în urma a două victorii (cu Valea Oltului Ipoteşti şi Viitorul Rusăneşti) şi două egaluri (cu Gloria Deveselu şi Olimpia Rotunda).

Antonie Păun, antrenorul echipei

Unirea Pârşcoveni este antrenată de Antonie Păun, din localitate, şi cuprinde în lot următorii jucători: Plopeanu, Hăinaru, Filip, Dumitra Bogdan, Stancu, Ghiţă, Vărzaru, Ţuculanu, Stancu G., Dumitra C., Marinescu, Vasile, Ţuculanu I., Ancuţa. Golgheterul echipei este Ionuţ Marinescu. Media de vârstă a jucătorilor este de 24 de ani, cel mai tânăr membru al acesteia fiind Bogdan Dumitra, născut în anul 1994, iar cel mai vârstnic a fost, până la ultima etapă, căpitanul Eusebiu Ciucă, născut în 1969.

Stadion, din 2010

Unirea Pârşcoveni a jucat mai mulţi ani pe stadioanele din Balş şi Osica, iar începând cu 2010 a reuşit să pună la punct stadionul pentru ca meciurile de acasă să poată avea loc în comună. Chiar dacă nu este finalizat, stadionul din Pârşcoveni îndeplineşte condiţiile optime de joc şi a primit aprobarea AJF.


Obiectivul principal, menţinerea în Liga a IV-a

Dat fiind faptul că se situează pe ultimul loc din clasament, reprezentanţii echipei se mulţumesc şi cu rămânerea în liga în care activează.

*

„Ne dorim să rămânem în Liga a IV-a, acesta a rămas singurul nostru obiectiv. Problema cea mai mare a noastră este legată de sprijinul financiar al echipei, pentru că primăria nu reuşeşte nici măcar să achite plata arbitrilor în totalitate. Stadionul a fost construit din bugetul de la primărie, iar celelalte cheltuieli sunt suportate atât de mine, cât şi de un grup de iubitori ai fotbalului din comună. Printre aceştia se află şi Eusebiu Ciucă”, a declarat viceprimarul din Pârşcoveni, Dan Matei.


Unirea a pierdut ultima etapă împotriva liderului ligii, Viitorul Grădinile, pe teren propriu, cu scorul de 0-4. Următoarea etapă, elevii instruiţi de Antonie Păun întâlnesc în deplasare Gloria Deveselu, echipă cu care a remizat în tur.Sursa: gazetanoua.ro