In pragul sarbatorilor pascale: Controale pentru comercianti, sfaturi pentru consumatori


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  In pragul sarbatorilor pascale: Controale pentru comercianti, sfaturi pentru consumatori

  Mai puţin de două săptămâni până la Paşte şi magazinele se pregătesc să-şi întâmpine clienţii cu oferte de nerefuzat. Dacă şi-au întocmit deja lista de cumpărături, consumatorii trebuie să ţină cont şi de o altă listă prescrisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, aceea a sfaturilor pe care să le ia în seamă atunci când mai pun un aliment în coşul de Paşte. Preşedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a dispus acţiuni de control în toată ţara privind modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale şi a recomandat consumatorilor să cumpere numai din locuri autorizate, evitând “produsele expuse spre vânzare pe trotuare sau în portbagajele autoturismelor, chiar dacă sunt vândute la un preţ mai mic”, a declarat preşedintele ANPC.

  Perioada premergatoare sărbătorilor reprezintă un moment de vârf pentru activitatea comercială. Ca să prevină punerea în vânzare de alimente care nu sunt recomandate pentru consum, comisarii doljeni au plecat deja în control, fiind vizate, în special, produsele alimentare de post, peşte şi preparate din peşte, carne preambalată (în special de miel), cozonac, produse de patiserie, ciocolată şi produse de cacao, vopsea de ouă şi vin. “Acţiunile de verificare au început deja, de luni, 11 aprilie, atât la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, cât şi la alte instituţii de control pentru a preveni punerea în vânzare de produse alimentare specifice sărbătorilor pascale, fără îndeplinirea condiţiilor impuse de lege. Nu scapă de control nici agenţii comerciali din mediul rural, iar consumatorii de aici sunt rugaţi să nu cumpere din târguri improvizate, de pe marginea drumului, direct de la oameni fără a proba faptul că aceştia deţin un certificat care să ateste provenienţa mărfii şi care să garanteze valabilitatea şi calitatea acesteia. Au fost aplicate şi sancţiuni până la acest moment, acolo unde au fost identificate nereguli, dar la finalul verificărilor vom face un bilanţ al acestora şi vom putea spune mai multe”, a declarat Valentin Drăgoescu, directorul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Dolj.

  Atenţie înainte de toate

  Din dorinţa de a avea produse multe şi cât mai variate pe masa de Paşte, consumatorii pot să piardă din vedere regulile de bază la cumpărarea alimentelor. Atenţia lor trebuie să se îndrepte asupra etichetei produsului alimentar preambalat, să reţină denumirea, numele fabricantului, ale ambalatorului sau ale distribuitorului, data de fabricaţie şi de expirare, cantitatea sau volumul net, conditiile de depozitare şi de folosire, locul de origine sau provenienţa a produsului, concentraţia alcoolică pentru băuturile la care aceasta este mai mare de 1,2% în volume, lista ingredientelor, cantitatea din anumite ingrediente sau categorii de ingrediente, instrucţiuni de utilizare. Potivit reprezentanţilor ANPC, elementele obligatorii de etichetare trebuie sa fie redactate în limba română fără a exclude prezentarea acestora şi în alte limbi, informaţiile de pe eticheta vor fi înscrise lizibil, aşezate la vedere şi nu vor fi acoperite sau separate prin alte indicaţii sau desene. “Este plin sezon al toxiinfecţiilor alimentare, sfaturile noastre sunt acelea de a cumpăra din locuri autorizate, de a citi cu atenţie toate informaţiile de pe etichetă referitoare la ingrediente, data fabricaţiei, data de expirare. În ceea ce priveşte ouăle, care se vor cumpăra în cantităţi mai mari în această perioadă, să cumpere ouă cu însemne româneşti. Acestea prezintă o mai mare siguranţă faţă de cele de import introduse în circuitul comercial de mai multe zile”, a explicat Valentin Drăgoescu.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
  Data de inscriere
  25-03-2008
  Locaţie
  CRAIOVA
  Sex
  M
  Mesaje
  2,442
  Mesaje bazar
  1484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  233
  Puncte CF
  32.5
  D'ale Carnavalului romanesc,ei se fac ca ne mai ''cearta''.noi cu drag,ne ''suportam''
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,040
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de Papa Dan Vezi mesajele
  D'ale Carnavalului romanesc,ei se fac ca ne mai ''cearta''.noi cu drag,ne ''suportam''
  Pai daca poporul circ vrea...asta sa-i livram'; chiar daca formula era "Paine si circ"...omitem prima parte!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: