Apelarea unui numar de telefon cu gandul este posibila!


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Apelarea unui numar de telefon cu gandul este posibila!

  Cercetătorii din California au creat o modalitate de a da un telefon folosindu-te doar de gânduri! Noua interfaţă a calculatorului care utilizează gândurile umane prezintă o acurateţe de 100% după o scurtă perioadă de instruire, scrie Descopera.ro.

  Sistemul a fost dezvoltat de Tzyy-Ping Jung, cercetător la Universitatea din California. Pe lângă utilitatea pe care sistemul o are pentru persoanele cu dizabilităţi, acesta ar putea fi folosit în viitor la o scară mai largă. O posibilă întrebuinţare ar putea fi în cadrul automobilelor, într-o formă avansată a dispozitivelor hands-free. De asemenea, sistemul ar putea fi folosit pentru detectarea şoferilor sau controlorilor de trafic aerian care sunt pe cale să adoarmă, prin detectarea unui nivel scăzut de concentrare.

  Interfaţa utilizată de Jung se bazează pe o electroencefalogramă (EEG), electrozii de pe scalp analizând activitatea electrică a creierului. O bandă EEG este conectată la un modul Bluetooth care transmite semnale către un telefon mobil, modelul Nokia N73, care utilizează algoritmi pentru a procesa semnalele primite.

  "Din experienţa noastră, oricine poate utiliza acest sistem. Unii oameni au o precizie mai mare decât alţii; eu, de exemplu, am o acurateţe de doar 85%", declară Jung. Într-un experiment publicat în Journal of Neural Engineering, 10 subiecţi au fost rugaţi să introducă un număr de telefon de 10 cifre, iar şapte dintre aceştia au reuşit să aibă o precizie de 100%.

  În mod teoretic, acest sistem ar putea fi folosit de către persoanele cu handicap sever pentru a comunica, dar creatorul acestuia doreşte ca întreaga populaţie să aibă acces la această aplicaţie.

  "Oamenii au mai folosit acest gen de sistem şi înainte, dar faptul că acesta este unul mai ieftin, portabil şi care poate fi utilizat pentru telefoanele mobile, îl face foarte atractiv", afirmă Ranjeev Raizada, un neurolog de la Dartmouth College care a publicat un studiu asemănător despre un concept numit Neurophone. Acesta folosea un semnal al creierului cunoscut sub numele de P300, care declanşa o serie de stimuli diferiţi, şi care este folosit de alte interfeţe de control pentru a evalua ce îi atrage atenţia unei persoane. Dar, din păcate, această aplicaţie implică o perioadă mai lungă de exersare.

  Specialiştii estimează că, pe măsură ce procesoarele vor deveni mai mici, această tehnologie va deveni mai ieftină şi mai portabilă.

  Sursa: www.lupamea.ro

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Ar fi tare sa scrie si mesaje cu ceea ce gandesti!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: