Biroul de Informare din cadrul Centrului Militar Zonal Dolj desfăşoară activităţi de promovare şi recrutare a potenţialilor candidaţi pentru unităţile de învăţământ militare – Colegii militare, Academia Forţelor Terestre, Academia Forţelor Terestre Aeriene, Academia Forţelor Terestre Navale, Academia Tehnică Militară şi învăţământ postliceal. Pentru colegiile liceale, candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi să aibă vârsta maximă de 16 ani împliniţi în anul susţinerii concursului de admitere. Pentru profesia de ofiţer pe filieră directă sau prin învăţământ postliceal, tinerii trebuie să fie absolvenţi de învăţământ liceal, cu diplomă de Bacalaureat şi vârsta de maximum 22 de ani pentru naviganţi şi 24 de ani pentru celelalte categorii.

Graficul de recrutare

Recrutările la Centrul Militar Zonal Craiova, pentru anul şcolar 2011-2012, se fac în funcţie de graficul de admitere al fiecărei unităţi de învăţământ militar din ţară. Astfel, pentru Colegiile Militare Liceale recrutarea candidaţilor se face până la data de 29 aprilie 2011. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu organizează două sesiuni de admitere, prin urmare sunt două perioade de recrutare. Pentru sesiunea din iulie dosarele candidaţilor se vor depune până pe 7 iunie a.c., iar pentru cea din septembrie a.c. recrutarea se va derula în perioada 15 iulie – 9 august a.c. Şi pentru Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa înscrierea în vederea participării la sesiunea din iulie se va face până pe 28 iunie 2011, iar pentru sesiunea din septembrie aceasta se va desfăşura în intervalul 4-26 iulie 2011. Pentru Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov înscrierile se derulează până pe data 21 iunie, iar pentru Academia Tehnică Militară din Bucureşti – până pe 14 iunie a.c. În ceea ce priveşte Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Aeriene „Traian Vuia” termenul-limită de înscriere este 8 iulie 2011, iar pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri ai Forţelor Navale „Amiral Ion Murgulescu” – 24 iunie 2011.

Concursurile de admitere, programate după preselecţie

După finalizarea fiecărei etape de recrutare, candidaţii vor susţine la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia testare psihologică, testarea potenţialului fizic printr-o probă de rezistenţă pe o distanţă cuprinsă între 1.000 de metri şi 2.000 de metri, precum şi parcurgerea unui traseu utilitar-aplicativ. Tot la Alba Iulia, candidaţii vor susţine şi un interviu. Cei care vor trece de aceste probe vor susţine concursul de admitere, la unităţile de învăţământ pentru care au optat.

Sursa: cvlpress.ro