Potrivit informaţiilor apărute pe site-ul antena3.ro, municipalitatea slătineană are datorii de 96 de milioane de lei, acestea fiind aproape în întregime către instituţii*bancare.
Mai mult, edilul-şef al oraşului spune că Slatina ar ocupa ultimele poziţii ale unui astfel de top.

*

„Este o informaţie falsă şi probabil, ca municipiu reşedinţă de judeţ, dacă nu suntem pe ultimul loc, cred că suntem pe penultimul”, a declarat Vâlcov.


Deşi nu a dat detalii referitoare la numele băncilor creditoare, scopul pentru care au făcut împrumuturile, valoarea dobânzii sau dacă ratele sunt plătite la zi, Vâlcov spune că Slatina are în cont fonduri de nivelul milioanelor de euro.

*

„Ca idee, Slatina la ora actuală, din păcate sau din fericire, cum vreţi să spuneţi, are 270 de miliarde în fondul de rezervă de anul trecut şi 130 de miliarde în cont. Deci, la ora actuală, Slatina are în cont zece milioane de euro. Probabil în topul reşedinţelor de judeţ suntem pe ultimul loc, o să verific dacă mai este vreunul în spate”, a explicat el.


Potrivit sursei citate, peste 600 de localităţi cu populaţie sub 100.000 de locuitori au acumulat, anul trecut, datorii de 2,07 miliarde de lei, reprezentând 19% din totalul datoriei publice locale directe şi respectiv 17,95% din totalul datoriei publice locale.Sursa: gazetanoua.ro