Dacă „Stejarul din Scorniceşti”, ctitor de geniu (cum s-a tot zis şi scris pe vremea aialaltă) al societăţii socialiste multilateral-dezvoltate, ţâşnit miraculos în universalitatea marxist-leninistă, chiar de colea, din veşnicia rurală de pe malurile Plapcei, lăsa posterităţii moştenire „contribuţii inestimabile la îmbogăţirea teoriei revoluţionare”, tot astfel, un alt geniu politic valah, contemporanul nostru Traian Băsescu, va să rămână, pentru vecie, în istoria românească ceva mai recentă cu un aport inegalabil de învăţături electorale, prinse, în chintesenţa lor, printr-o serie bogată de sloganuri atât de originale, penetrante, şocante, electrizante, cum nu s-a mai pomenit niciodată pe plaiurile Mioriţei. Trebuie să spunem că, la auzul lor, rostite mesianic de preşedintele tuturor românilor în aprigele bătălii politico-electorale din ultimul deceniu, mulţimi mari, de români adevăraţi, pătrunşi de chemările băsesciene, şi-au divinizat şi urmat cu credinţă, iubire şi stimă înainte mergătorul.
Prin ei a ajuns de două ori preşedinte, fostul căpitan de vapor. Jumătate plus unu, din România, s-a pus chezală pentru dl Băsescu, l-a divinizat şi i-a sărutat papucii, precum unui sultan dinamizator, reformator, clarvăzător şi înţelept.


Cum să mai rămâi insensibil şi rece, când te lovesc drept în inimă şi ţi se înfig pe creier astfel de chintesenţe de gândire şi democraţie europeană, precum „De ce le e frică, nu scapă!”, „Parlament cu o singură cameră”, „Eşti un tâmpit că m-ai votat şi a doua oară!”, „Un fleac, i-am ciuruit!” şi să nu te fanatizezi, să nu te isterizezi şi să-ţi dai nu numai votul, ci şi sufletul pentru un astfel de preşedinte! Nu cred că alesul şi realesul nostru are egal în Uniunea Europeană! Poate doar dacă ne ducem cu gândul ceva mai departe, până la furerul paranoic, cu lagărele sale de exterminare, care, şi el ţipa, la vremea lui, isteric: „De ce le e frică, nu scapă!”.


Însă toţi banii strălucitei victorii electorale din toamna lui 2009 (la care a pus cu nădejde umărul un domn Brânză, cu voturile cumpărate din diaspora) i-a făcut memorabila găselniţă electorală „Voi sunteţi adevărata majoritate!”. Dl prezidenţiabil împânzise cu ea toată Ţara Românească.
Nişte panouri din astea, cât casa, cu chipul zbanghiu al candidatului numărul unu, peste care se întindea inscripţionata „adevărata majoritate”, au dăinuit şi pe bulevardele Slatinei, luni de zile după consumarea memorabilului eveniment electoral. Cam cinci milioane de votanţi, convinşi şi credincioşi însumau atunci mirabila „majoritate”. Cealaltă jumătate de ţară a căzut în dizgraţie, ciuruită de dl Băsescu.
Au trecut de-atunci un an şi vreo patru luni. Ce-o mai face „adevărata majoritate”? S-a cam ales praful de dânsa! Dacă a mai rămas din ea (cum o arată şi sondajele de opinie) a cincea parte! Killerul Traian Băsescu nu s-a lăsat până nu a ciuruit-o şi pe aceasta.Sursa: gazetanoua.ro