În noaptea de 16/17.04.2011, între orele 2200-0200, a fost organizată şi executată o razie în municipiul Băileşti si a posturilor de politie arondate având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, oamenii legii acţionând totodată şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

La razie au participat poliţişti din cadrul formaţiunilor de ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, intervenţie rapidă şi criminalistică, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj.

Astfel, oamenii legii au efectuat verificări în 24 locuri şi medii pretabile comiterii de infracţiuni, la 33 unităţi de alimentaţie publică. De asemenea, în cadrul celor 6 filtre rutiere instituite au fost verificate peste 180 autovehicule. În cadrul raziei au fost legitimate 238 persoane, dintre care 52 au fost controlate sumar de arme albe.

În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate 4 fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au fost aplicate 56 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.887 lei. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.


Exemple:
1. A fost depistat în trafic S.GHEORGHE, 37 de ani, domiciliat în Moţăţei în timp ce conducea un autoturism având concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Băilesti unde i-au fost recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi i s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile OU.G. 195/2002 R.

2. C.JANE, 35 de ani a fost depistat în comuna Galiciuica în timp ce transporta cu o căruţă 25 dale din beton, din cercetări stabilindu-se că le sustrăsese de pe canalul de irigaţii ce aparţine ANIF Dolj.
Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.


BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ